gospodarstvo

Nagrado En.odmev 015 prejel tudi Riko

5.3.2015 | 16:30 | M. M., foto: Energetika.net in Doroteja Jazbec

Anže Predovnik, direktor BSP Southpool, Polona Lovšin, predstavnica podjetja Riko, in Damir Zaveršnik, predstavnik podjetja Termo tehnika.

Anže Predovnik, direktor BSP Southpool, Polona Lovšin, predstavnica podjetja Riko, in Damir Zaveršnik, predstavnik podjetja Termo tehnika.

Ljubljana - Energetika.NET je v sodelovanju z bonitetno hišo Bisnode nagrado En.odmev podelila peto leto zapored. »Čeprav se danes borimo s slabšo gospodarsko situacijo, kot je bila pred pričetkom podeljevanja nagrade, pa podjetja, ki jih srečujemo in ocenjujemo, uspešno premagujejo ovire,« pravijo člani strokovne komisije, ki je razglasila letošnje zmagovalce. Prejemniki nagrade En.odmev 015 so podjetja BSP Southpool, Termo tehnika in družba Riko.

Vsem trem letošnjim zmagovalcem je poleg uspešnega poslovanja, odmevnosti, inovativnosti in prodornosti skupno dejstvo, da so mednarodno aktivni, slovensko energetiko oz. poslovni svet pa tako zastopajo širom regije, po Evropi in tudi dlje, ugotavljajo člani komisije nagrade En.odmev, v sestavi izr. prof. dr. Andrej Kitanovski iz Fakultete za strojništvo UL, Damir Simonović iz družbe Bisnode ter Alenka Žumbar Klopčič in Mateja Kegel Kozlevčar z Energetike.NET.

Zmagovalec v kategoriji mikro in malih podjetij je podjetje BSP Southpool – regionalna borza z električno energijo, v kategoriji srednje velikih podjetij pa družba Termo tehnika iz Braslovč.

Poslovanje, pa tudi odgovorno obnašanje na trgu je v kategoriji velikih podjetij nagrado letos prineslo družbi Riko, ki je danes skorajda sinonim za izstopajoča slovenska podjetja na mednarodnem parketu. S svojimi hidroelektrarnami v bližnji Makedoniji pa z energetskimi in industrijskimi objekti v državah nekdanje Sovjetske zveze zagotavlja posle ne le sebi, ampak tudi marsikateremu drugemu slovenskemu podjetju. Kljub globalni krizi je podjetje ostalo zavezano svojim ciljem in je še bolj kot prej postavilo v ospredje družbeno odgovornost. V izpeljavo projektov na področju energetike, okoljevarstva, industrijskega inženiringa in gradbeništva vključujejo mnoge partnerje in paradigme družbeno odgovornega ravnanja, so zapisali v obrazložitvi.

Kot je sporočila Doroteja Jazbec, so se konference udeležili tudi predstavniki Posavja. Na tematski razpravi glede energetskih strateških usmeritev je med drugimi sodeloval Jože Špiler iz krške Gen energije, ki je že vrsto let zvesti udeleženec energetske konference En.odmev in jo prepoznava kot »edinstveno priložnost srečanja najpomembnejših soodločevalcev z različnih sfer energetike, kar obenem pomeni tudi v relativno kratkem času pridobiti na zgoščen način tiste najbolj ključne informacije s posameznega področja ter si ustvariti celovit pregled dogajanja od minulega dogodka do tekočega.« Med posavskimi predstavniki energetskega področja pa sta se konference udeležila še Jure Colarič, vodja tehničnega sektorja v Termoelektrarni Brestanica in Igor Flajs, vodja tehnične operative v TEB.

‹ nazaj

Galerija (10)

energetika-001
energetika-002
energetika-003
energetika-004
energetika-005
energetika-006
energetika-007
energetika-008
energetika-009
energetika-010

Komentarji (1)

6.3.2015 2 (2) (0)Ocenibine 
Tudi na CEROD-u je Riko dobil lepo nagrado. Za opremo vredno max. 10 mio eur je podpisal pogodbo kar za ca. 30 mio EUR.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava