FOTO: Na rekordnem teku si je roke umazal tudi župan

13.4.2015 | 11:35

Foto: Mateja Drobnič

Foto: Mateja Drobnič

FOTO: Na rekordnem teku si je roke umazal tudi župan
FOTO: Na rekordnem teku si je roke umazal tudi župan
FOTO: Na rekordnem teku si je roke umazal tudi župan

Novo mesto - Včerajšnji 16. novomeški tek je minil v znamenju rekordne udeležbe. Sončen in topel dan je na Glavni trg privabil veliko število tekačev, prav tako pa tudi gledalcev.

Očitno je lepo vreme precej vplivalo na odločitev za tek, saj je bilo naknadno (torej pred startom) kar 70 prijav. Tako so organizatorji zabeležili, da je bilo skupno število udeležencev (Delavske športne igre, kratki teki, dolgi tek, štafete in tek predšolskih otrok) kar 742. Rekordno število je bilo tudi pri najmlajših – predšolskih otrocih, saj je teklo kar 106 otrok, česar so v Atletskem klubu Krka še posebej veseli.

V osrednji disciplini, teku na 8 kilometrov, je v ženski kategoriji zmagala članica domačega kluba Alenka Radej (letos je prestopila iz AK Sevnica v AK Krka), ki je razdaljo pretekla v dobre pol ure (30:37,0). Drugo mesto je osvojila Klara Ljubi (31:34,3), tretja pa je bila Lea Haler iz AK Sevnica (31:54,5).

Radejeva, ki je dan prej postala državna prvakinja v teku na 10.000 metrov, je dejala, da zmage ni pričakovala, je pa to morda ravno rezultat sproščenega in neobremenjenega nastopa. Sama proga ji je bila pisana na kožo, saj je precej razgibana, ima klance in spuste ter tek po gozdu, kar ji zelo ugaja. Tudi nad publiko na Glavnem trgu je bila navdušena, saj so gledalci glasno vzpodbujali vse nastopajoče.

Med moškimi je zmagal Jan Samide (AK Vežba) s časom 26:25,0, drugi je bil Sebastjan Puš iz domačega Atletskega kluba Krka (27:27,0), tretji pa Bojan Vidmar (BTP Trebnje) s časom 27:55,0.

Kot so še sporočili iz kluba, Novomeški tek tako postaja vsako leto bolj priljubljena tekaška prireditev na Dolenjskem, ki jo bodo organizatorji zagotovo še nadgrajevali.

Vse podrobnosti (rezultati, fotografije) si lahko ogledate na spletni strani.

V spodnji galeriji fotografij Tomaža Kosa boste med drugim videli, da si je na teku roke umazal tudi novomeški župan Gregor Macedoni, in sicer v okviru akcije 650 dlani za Novo mesto – Ne nasilju, ki sta jo ob teku izvedla Slovenska zveza tajskega boksa in Scorpion Gym.

M. M., foto (galerija): Tomaž Kos

Galerija

Komentarji (2)

13.4.2015–1   (0)   (1)   Ocenikmet 
brezveze
17.4.2015Ocenimetlika 
Tebi... mogoče drugim ni brezveze .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava