avto moto

V Žarnovicah vsi Posavci na stopničkah

9.6.2015 | 12:05 | Mitja Pungarčič/ Mediamark

Zmagovalni oder dirke parov v Žarnovicah (Foto: Darko Štojs/Photospeed.si)

Zmagovalni oder dirke parov v Žarnovicah (Foto: Darko Štojs/Photospeed.si)

Žarnovice, Krško - V Žarnovicah so speedwayisti opravili s četrto dirko mednarodnega prvenstva parov Slovenije, Hrvaške, Češke in Slovaške. Zmage sta se tudi na četrti dirki veselila voznika Prage, drugo mesto in s tem prve stopničke letos pa sta si tokrat priborila voznika AMD Krško, v postavi sposojeni italijanski voznik Paco Castagna in Denis Štojs, tretje mesto pa je pripadlo še dvema Posavcema, Aleksandru Čondi in Žigi Kovačiču, ki sicer v tem tekmovanju nastopata za prekmurski klub ST Lendava.

Od slovenskih predstavnikov sta se tokrat najslabše odrezala predstavnika AMTK Ljubljane, saj sta dirko končala na zadnjem, sedmem mestu. Z obilo smole je dirko zaključil Maks Gregorič, Jernej Pečnik pa tokrat tudi ni imel svojega dne.

Posavca na začasnem delu v Prekmurju sta tako v tem skupnem prvenstvu zasidrana na drugem mestu, v skupnem seštevku državnega prvenstva parov pa sta še bolj utrdila svojo prednost pred zasledovalci. Par AMD Krško je po kar nekaj slabih nastopih tokrat le uspel stopiti na zmagovalni oder. Za to gre zasluga predvsem Italijanu Castagni, ki je odpeljal odlično in prispeval dobrih petnajst točk. Žal Štojs tudi tokrat ni pokazal to, kar se od njega že vso letošnjo sezono pričakuje.

Kot smo pred začetkom prvenstva napovedovali, da sta voznika ST Lendava Čonda in Kovačič favorita za naslov, se po štirih dirkah dejansko uresničuje. Par ST Lendava naslov med dvojicami lahko izgubi le zaradi morebitne poškodbe katerega od njiju, saj sta do sedaj na vseh dirkah bila redna gosta zmagovalnega odra. Dejansko jima manjka le zmaga na posamezni dirki, kar pa se lahko zgodi v jesenskem delu in dvigu forme mladega Kovačiča.

Rezultati:

1.AK Marketa Praga 24 točk

Smetana 9

Franc 15

2.AMD Krško 21

Castagna 15

Štojs 6

3.ST Lendava 20

Čonda 15

Kovačič 5

4.AMK ZP Pardubice 19

Suchanek 13

Holub 6

5.SC Žarnovice 18

Vaculik 18

Buri 0

Tomka 0

6.SK Unia Goričan 12

Mikel 4

Šitera 8

7.AMTK Ljubljana 11

Gregorič 7

Pečnik 4

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava