mladi dopisnik

Grmčani peli na otvoritvi Znanstivala

11.6.2015 | 09:45 | Amika Zoja Jelič, 5. r., OŠ Grm Novo mesto

Grmčani peli na otvoritvi Znanstivala

Novo mesto, Ljubljana - Znanstival je mednarodni dogodek, ki se že sedem let odvija na ulicah Ljubljane. Organizira ga vseslovenski center znanosti Hiša eksperimentov, grmski pevski zbor pa so organizatorji povabili, da pojemo na otvoritvi.

5. junija smo se torej odpravili na Znanstival v Ljubljano. Prišli smo na trg in se razvrstili po stopnicah Prešernovega spomenika, ki so nam služile kot oder. Počakali smo pevca Adija Smolarja, ki je igral na kitaro in z nami pel himno Hiše eksperimentov. Najprej je imel govor direktor Hiše eksperimentov, Miha Kos. Potem smo zapeli Zdravljico. Tej je sledila himna Hiše eksperimentov. Slišati je bila drugače kot na vajah, saj smo jo peli na prostem in ob spremljavi Adija Smolarja. Nato sta Adi Smolar in Miha Kos v zrak izpustila 7 balonov, kar je pomenilo, da je Znanstival uradno odprt.

Ker je Znanstival mednarodni dogodek, so prišli tudi demonstratorji iz tujih hiš eksperimentov in pokazali nekaj svojih znanstvenih dogodivščin. Naš pevski zbor si jih je ogledal iz prve vrste. Pri nekaterih demonstracijah smo tudi sodelovali.

Po končani otvoritvi smo si privoščili sladoled. V Novo mesto smo se vrnili srečni in razigrani.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava