Nagradili zaslužne občane in občanke

20.6.2015 | 18:30

Prejemniki plakete občine Trebnje (Foto: J. S.)

Prejemniki priznanja občine Trebnje

Župan Alojzij Kastelic

Trebnje - V Trebnjem letos sedmič obeležujejo občinski praznik, ki ga sicer praznujejo 25. junija, ko je Trebnje dobilo mestne pravice, pa tudi v spomin na dogodke ob osamosvojitveni vojni na Medvedjeku. Tako so sinoči pripravili slavnostno sejo občinskega sveta, na kateri so podelili občinska priznanja, letos tri plakete in šest priznanj.

»V teh sedmih letih je občina Trebnje prehodila zavidljivo pot razvoja, tako na komunalnem, gospodarskem, kulturnem in ostalih področjih življenja, tako da lahko danes z optimizmom zremo v prihodnost in imamo smele načrte za prihodnja štiri leta,« pravi župan Alojzij Kastelic, sicer sinočnji slavnostni govornik, in napoveduje da bodo v prihodnje bistveni poudarki na programu kanalizacijskih sistemov, šolstva in otroškega varstva.

Osrednji dogodek sinočnje slovesnosti je bila podelitev priznanj. Za izjemen prispevek k razvoju dobrniške župnije, kraja in krajevne skupnosti Dobrnič ter občine Trebnje je plaketo občine Trebnje prejel župnik Florijan Božnar. Za izjemne in vsestranske uspehe na področju likovnega ustvarjanja in širitve likovne kulture so plaketo podelili tudi ilustratorju Petru Škerlu. Ob 60-letnici neprekinjenega in uspešnega delovanja v občini Trebnje in izven nje ter izjemne dosežke in rezultate prostovoljnih gasilskih društev pa je plaketo prejela tudi Gasilska zveza Trebnje.

Med prejemnike občinskih priznanj so se letos zapisali Darinka Krevs za dolgoletno delo in prispevek k razvoju odličnosti podjetniškega poslovanja, uspešno večletno delovanje v Lions klubu Trebnje ter prispevek k ugledu občine Trebnje, Jana Zajc za dolgoletno prizadevno delo na področju ginekologije, za njen čut za sočloveka in izjemen prispevek k prepoznavnosti občine Trebnje, Alojz Špec za aktivno delovanje na področju krajevne skupnosti Knežja vas in prispevek k razvoju občine Trebnje, gledališka skupina PLIN Čatež – sekcija KUD Popotovanja Frana Levstika Čatež za uspešno kulturno delovanje, delovanje na področju humanitarnosti in močne lokalne pripadnosti ter prispevek k prepoznavnosti občine Trebnje, vinogradniško turistično društvo Čatež za ob 25-letnici uspešnega delovanja, prispevek k razvoju kraja, dvigu kakovosti pridelave vina, h kulturi pitja ter prepoznavnosti in ugledu Čateža in občine Trebnje ter prostovoljno gasilsko društvo Veliki Gaber ob 80-letnici uspešnega delovanja, aktivnega delovanja v lokalnem okolju in prispevku k prepoznavnosti občine Trebnje.

Sinočnjo slovesnost sta pripravila občina Trebnje in tukajšnji javni sklad za kulturne dejavnosti, zbrane sta pozdravila tudi župana sosednih občin Mirna in Ivančna Gorica – Dušan Skerbiš in Dušan Strnad. Kulturni program so sooblikovali Glasbena šola Trebnje, folklorna skupina Nasmeh Trebnje in občinski pihalni orkester s Trebanjskimi mažoretami, program pa je povezovala Aleksandra Šepec. Po slavnostni seji je v pozdrav tako občinskemu kot tudi državnemu prazniku sledilo še kresovanje na Vrhtrebnjem pri planinskem domu.

J. S.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava