FOTO: Uspešen dobrodelni koncert, nekateri za Tineta tudi s kolesi v Prekmurje

31.8.2015 | 18:05

Obisk Tineta, preden so se s kolesi podali na dolgo pot.

Šmarjeta - Poročali smo že o Šmarječanu Tinetu Gradišarju, ki je po delovni nesreči novembra 2013 ostal tetraplegik. Ker je bil vedno marljiv in zanesljiv delavec, mu je bilo še toliko težje sprejeti dejstvo, da ne bo nikoli več mogel biti samostojen. Pristal je na invalidskem vozičku.

Zanj lepo skrbijo starši, a kot mlad človek pogreša družbo, kar bi mu omogočilo prilagojeno vozilo z rampo. Tako bi ga lahko odpeljali na kaka srečanja, na terapije, do zdravnika. Ker si tak avto z majhnimi prihodki Tine in družina ne morejo privoščiti, je stvari v roke vzela njegova svakinja Janja Pirnar in v petek v kulturnem domu Šmarjeta organizirala dobrodelni koncert "Pomagajmo Tinetu".

Dvorana doma je bila kar premajhna za vse, ki so hoteli prispevati za sokrajana, soobčana, prijatelja, soseda, znanca, za Tineta. Dokazali so čut za sočloveka v stiski in Tine jim je hvaležen. Nastopili so ansambli Rubin, Prva liga, Čudežni dečki, Oštirjeva Lojzka, Marijan Novina, vokalni skupini Gorjanski spev, Mamice iz Župnije Šmarjete in glasbena družina Lenart, ki so vsi skupaj poskrbeli za prijeten glasbeni večer. Koncert je povezovala novinarka Radia Veseljak Barbara Pirh. Zbrani v dvorani so darovali z nakupom vstopnice, ves čas pa se je polnila tudi skrinjica. Ob koncu uradnega dela je potekala tudi dražba slike, ki jo je podarila mlada slikarja Lea Mihalič. Odkupil jo je Tinetov sošolec iz osnovne šole Franci Novak. Svoj prispevek je dodala tudi občina Šmarješke Toplice, ki je Tinetu predala simbolni bon v vrednosti petsto evrov, brezplačno je v uporabo dala tudi dvorano.

Tudi občina in županja Bernardka Krnc podpirata Tineta Gradišarja - z nedavnim pohodom v pobrateno občino Cankova so že zbirali denar zanj, isto pot v Prekmurje in z istim namenom pa so ta konec tedna opravili tudi kolesarji.

Sprejem v Prekmurju.

Na pot se je podalo pet kolesarjev - Aleš Ristič, Igor Jakše, Miha Žgajnar, edina ženska Sanja Habazin iz Šmarjeških Toplic ter Stane Durič iz Cankove. V spremljevalni ekipi sta bila tudi nepogrešljiva Rudi Zajc in Marija Krnc Kogovšek, nekdanja državna prvakinja Jugoslavije v kolesarstvu. Pred startom so z obiskom razveselili Tineta. Na poti so se jim pridružili še štirje kolesarji, ki so se na pot podali že dan prej: Aleksander Durič, Drago Durič in Vojko Kragelj iz Šmarjeških Toplic ter Marjan Golob iz Gornje Radgone.

Na cilju so jih pričakali župan občine Cankova Drago Vogrinčič ter šmarješka županja Bernardka Krnc, pohodniki, ki so v začetku meseca prehodili pot iz Šmarjeških Toplic v Cankovo, ter avtobus občanov iz Dolenjega Kronovega. Za slednje je bil celodnevni izlet po Prekmurju nagrada, ki so jo prejeli za najlepšo vas v šmarješki občini v letu 2014. V občini Cankova so vse lepo sprejeli in pogostili, sami pa so bili predvsem veseli, da so naredili nekaj dobrega za svojega soobčana Tineta Gradišarja.

Kako lahko še pomagate Tinetu Gradišarju? Na številko 1919 lahko pošljete SMS s ključno besedo TINE in tako namenite en evro za nakup prilagojenega vozila ali pa nakažite sredstva na TRR številko SI56 1010 0000 0022 305 odprt pri Banki Koper, sklic 24111-6199 namen: avto za Tineta. Svoj prispevek lahko nakažete tudi na: Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja Šegova 119, 8000 Novo mesto, številka računa: SI56 02970-0019608618, namen plačila: Tine Gradišar – dvigalo.

L. Markelj, foto: M. K. Kogovšek

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava