kultura

Že deveta likovna ustvarjalnica

2.10.2015 | 10:05 | M. Ž.

Priznanja učencem in njihovim mentorjem za sodelovanje na likovni ustvarjalnici je podelil mirnopeški arhitekt Jože Slak. (Foto: M. Ž.)

Priznanja učencem in njihovim mentorjem za sodelovanje na likovni ustvarjalnici je podelil mirnopeški arhitekt Jože Slak. (Foto: M. Ž.)

Že deveta likovna ustvarjalnica
Že deveta likovna ustvarjalnica

Mirna Peč - Avlo mirnopeške šole Toneta Pavčka krasijo mobili, ki so nastali na letošnji že 9. otroški likovni ustvarjalnici. Ta nosi naslov Nekaj je v zraku po čudoviti Pavčkovi otroški pesmi in so jo navezali na literarni natečaj šole Pavčkove vitice, ki letos poteka drugič.

Tokrat je pod vodstvom mentorjev ustvarjalo 58 nadarjenih likovnikov od 5. do 9. razreda iz petnajstih dolenjskih osnovnih šol – Frana Metelka Škocjan, Šmarjeta, podružnična šola Dobrnič, Mirna, Grm, Žužemberk, dr. Pavla Lunačka Šentrupert, Brusnic, Trebnjega, Dolenjske Toplice, Stopiče, Veliki Gaber, Mokronog, Bršljin in domača Toneta Pavčka. Pobudo in idejno zasnovo je tako kot doslej dala Aleša Sušnik Škedelj, ki je o ciljih uspešne likovne ustvarjalnice dejala, da želijo pri učencih spodbujati likovni razvoj, ustvarjalnost, ročne spretnosti, občutek za estetiko, smisel za urejanje prostora v ožjem in širšem smislu ter jih vzgajati v zavesti, da s svojim kulturno-umetniškim udejstvovanjem lahko pozitivno vplivajo na okolje, prostor in čas, v katerem živimo.

Oceno nastalih del je kot vsa leta doslej podal kustos in umetnostni zgodovinar Jožef Matijevič, ki je dejal, da, če je v vseh teh letih mirnopeška likovna ustvarjalnica opravičila svoj cilj, ga je to zagotovo prav letos, saj so učenci v pravem pomenu besede ustvarjali, ko so z materialom in predmeti, s katerimi se dnevno srečujemo in zaradi svoje odsluženosti povečini končajo na smetišču, naredili in sestavili prav neverjetne lebdeče skulpture.

‹ nazaj

Galerija (34)

ustvarjalnica01
ustvarjalnica02
ustvarjalnica03
ustvarjalnica04
ustvarjalnica05
ustvarjalnica06
ustvarjalnica07
ustvarjalnica09
ustvarjalnica11
ustvarjalnica12
ustvarjalnica13
ustvarjalnica14
ustvarjalnica15
ustvarjalnica16
ustvarjalnica18
ustvarjalnica19
ustvarjalnica20
ustvarjalnica21
ustvarjalnica22
ustvarjalnica23
ustvarjalnica24
ustvarjalnica25
ustvarjalnica26
ustvarjalnica27
ustvarjalnica28
ustvarjalnica29
ustvarjalnica30
ustvarjalnica31
ustvarjalnica32
ustvarjalnica33
ustvarjalnica34
ustvarjalnica35
ustvarjalnica36
ustvarjalnica37

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava