mladi dopisnik

Lesarski in gradbeni tehniki v Salzburgu

16.10.2015 | 12:40 | Klemen Žibert, LG3a, ŠC NM,
Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola

Lesarski in gradbeni tehniki v Salzburgu
Lesarski in gradbeni tehniki v Salzburgu

Novo mesto, Salzburg - V četrtek, 8. in petek, 9. oktobra, smo se dijaki, lesarski in gradbeni tehniki, tretjih in četrtih letnikov Srednje gradbene, lesarske n vzgojiteljske šole odpravili na dvodnevno ekskurzijo v Avstrijo, kjer smo si ogledali mednarodni obrtni sejem za predelavo in obdelavo lesa, orodja in kovinskega blaga v Salzburgu.

V četrtek smo se zgodaj zjutraj odpravili iz Novega mesta proti slovensko-avstrijski meji. Na poti smo se ustavili v Ljubljani, kjer smo pobrali vodiča. Kljub dolgi vožnji smo hitro prišli na Jesenice, kjer smo tudi naredili prvi postanek. Nato smo se odpravili po karavanškem predoru proti Avstriji, natančneje proti Salzburgu. Sledil je drugi postanek in okoli 10. ure smo prispeli v Salzburg. Kljub velikim pričakovanjem se je sejem razprostiral samo na dveh petinah celotnih prostorov, kljub temu je okoli 300 razstavljavcev predstavljalo veliko novosti in sejem je bil prava paša za oči.

Po ogledu sejma smo se okoli 17.00 ure odpravili proti hotelu, kjer smo prenočili. Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili proti Salzburgu, kjer nas je vodič popeljal po mestu in nas seznanil s kulturnozgodovinskimi znamenitostmi mesta. Ogledali smo si Mozartov, Rezidenčni ter Stolnični trg. Sprehod smo nadaljevali mimo samostana Sv. Petra, stare in nove Festivalne palače ter po nakupovalni ulici Getreidegasse, kjer smo videli tudi Mozartovo rojstno hišo, na koncu pa tudi prečudovit park dvorca Mirabell. Po vodenem ogledu mesta smo si privoščili kosilo in kupili nekaj spomenikov in se nato okoli 15. ure odpravili proti domu.

‹ nazaj

Galerija (10)

Salzburg_SC_NM - 01
Salzburg_SC_NM - 02
Salzburg_SC_NM - 03
Salzburg_SC_NM - 04
Salzburg_SC_NM - 05
Salzburg_SC_NM - 06
Salzburg_SC_NM - 07
Salzburg_SC_NM - 08
Salzburg_SC_NM - 09
Salzburg_SC_NM - 10

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava