posavje

Blizu Dobove že začeli postavljati nov sprejemni center, prihaja Cerar

23.10.2015 | 12:30 | STA, M. M.

Pri Dobovi bodo vzpostavili nov sprejemni center... (Foto: J. A., arhiv DL)

Pri Dobovi bodo vzpostavili nov sprejemni center... (Foto: J. A., arhiv DL)

Dobova - Pri Dobovi so že začeli postavljati nov sprejemni center za begunce. Vodja brežiške izpostave civilne zaščite Zdenka Močnik je dejala, da so razmere na terenu podobne včerajšnjim. Po njenih besedah je danes prioriteta postavljanje sprejemnega centra v bližini Dobove. Razmere na obmejnih območjih si bo danes ogledal tudi premier Miro Cerar.

Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, se bo Cerar popoldan v luči reševanja begunske krize seznanil z razmerami na terenu na obmejnih območjih. Tako bo med drugim obiskal Brežice in zbirni center v nekdanji tovarni Beti v Dobovi.

V nov sprejemni center, ki bo stal blizu Dobove, pa so danes zjutraj že dostavili šotore, prvi od treh naj bi bil postavljen do večera. V naslednjih treh dneh naj bi bila postavljena še druga dva šotora. Vsak od šotorov bo sprejel 700 ljudi. Močnikova upa, da bo šotorišče primerno za bivanje. Potrdila je, da bo v novem sprejemnem centru koordinacijska skupina civilne zaščite in vojaška bolnišnica ROLE.

Močnikova je še dejala, da si v civilni zaščiti prizadevajo dobiti nove zaloge hrane, vode in oblačil. Ljudi in humanitarne organizacije poziva, naj se zavedajo zunanjih temperatur. Begunci potrebujejo topla oblačila, saj prihajajo iz krajev, kjer takšnih oblačil ne potrebujejo v taki meri.

‹ nazaj

Komentarji (1)

23.10.2015Ocenisolzice 
Predsednik vlade bo vprašal: Kaj so to: migranti, izbelice, begunci in na koncu bo ugotovil, da so to enmal drugačni prijatli?!!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava