Zgodba metliške črnine

13.12.2015 | 11:15

Grabrovec - Kraljica metliške črnine Katja Jakljevič je na domači turistični kmetiji na Grabrovcu nad Metliko predstavila brošuro, ki ji je dala naslov Zgodba metliške črnine. V njej je mogoče izvedeti marsikaj o metliški črnini, o prireditvah, ki so s tem najbolj poznanim belokranjskim vinom povezane, a tudi o ljudeh, ki jo pridelujejo.

Kot je na predstavitvi dejal priznani enolog dr. Julij Nemanič, znajo Belokranjci pridelati in donegovati odlična vina, manj pa jih znajo predstaviti gostom. Bodočnost razdrobljenega vinogradništva vidi prav v vinskem turizmu, ki je v Evropi na pohodu in upa, da bodo tudi v Sloveniji pri tem ujeli korak z njo. Izrazil je upanje, da bodo prav s pomočjo brošure, ki je bila Katjina ideja, vinogradniki bolj samozavestno predstavili svoje vino.

Prisotne so poleg Katje pozdravili še metliška podžupanja Anica Kopinič in prva slovenska vinska kraljica Lidija Mavretič, gostiteljica pa je zaigrala tudi na diatonično harmoniko. Dogodek so popestrili še tamburaši-veterani KUD Božo Račič iz Adlešičev.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (1)

13.12.2015OceniPoki 
Ampak, Lidija je pa še zmeraj PRAVA bejba!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava