kronika

Flisa oprostili umora gostilničarja

22.12.2015 | 07:30 | Besedilo in foto: J. A.

Iztok Flis

Iztok Flis

Odvetnik Bojan Klakočar

Odvetnik Bojan Klakočar

Krško - Iztok Flis iz Brestanice je včeraj po sodbi svoboden odkorakal s krškega sodišča, kajti sodnik Gojmir Pešec je odločil, da je premalo dokazov, ki bi ga povezovali z umorom gostilničarja Vlada Pinteriča iz Dolenje vasi pri Krškem, ki se je zgodil julija lani.

"Obžalujem, da je nekdo umoril gostilničarja, a povem vam, da imate pred sabo napačnega človeka,« je v zaključnih besedah, nekaj minut pred razglasitvijo sodbe, povedal 45-letni Flis, ki je bil v priporu od lanskega oktobra. Tedaj je namreč postal glavni osumljenec umora 67-letnega gostilničarja.

Že ves čas sojenja je bilo jasno, da primanjkuje dokazov. »Edini neposredni dokaz, ki je bremenil Flisa, je bila sled DNK v predprostoru gostilne, pa še ta ni bila odvzeta na najbolj strokoven način,« je dejal sodnik in pojasnil, da iz poročila Nacionalnega forenzičnega laboratorija in sodne izvedenke izhaja, da obstaja močna verjetnost, da je bila tista DNK Flisova, a to za obsodbo ni dovolj, kajti izvedenka ni izključila možnosti, da je DNK nekdo prinesel od zunaj.

Tožilec Bogdan Matjašič je že napovedal pritožbo, Flisov odvetnik  Bojan Klakočar pa je dejal, da je sodba pravilna in da drugačna glede na dokaze niti ni mogla biti.

Flis je priznal dve kaznivi dejanji, ki sta bili še pridruženi v ta postopek, in na koncu je bil obtožen nedovoljenega prometa in posesti orožja ter eksploziva, zato mu je sodnik izrekel 11 mesecev zapora. V obtožbi sta se znašli tudi dve kaznivi dejanji goljufije, pri katerih pa tudi ni bilo dovolj dokazov za obsodilno sodbo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava