dolenjska

Šoferski božiček tudi na dolenjski avtocesti

28.12.2015 | 13:10 | J. A., foto: Sindikat poklicnih voznikov Slovenije

Šoferski božiček tudi na dolenjski avtocesti
Šoferski božiček tudi na dolenjski avtocesti

Božič je sicer družinski praznik, a številni ga leto za letom praznujejo na delovnih mestih. To velja tudi za voznike tovornih vozil, za katere na praznike celo velja prepoved vožnje. Mnogi od njih so letos doživeli presenečenje, saj jih je na počivališčih obiskal šoferski božiček.

V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije so s pomočjo številnih donatorjev napolnili več kot 300 paketov, katere je pet božičnih terenskih ekip razdelilo med voznike, ki so na praznični dan obstali na počivališčih. Večina od njih je bila tujcev.

Dolenjsko ekipo, ki je obiskala počivališča med Ljubljano in Obrežjem, so sestavljali: Aleš Majde s Poljan pri Mirni Peči, Stojan Lebar iz Krškega, Marko Papež s Trebelnega in njegov brat Grega, poleg so imeli še harmonikarja. Obvozili so 12 parkirišč in razdelili 30 paketov. »Večina obdarovancev je bila tujcev, bili so iz Turčije, Romunije, Bolgarije, Litve in Srbije, srečali pa smo tudi dva Slovenca, ki sta vozila mleko in gorivo,« je povedal Majde in omenil, da so bili ob njihovem prihodu presenečeni in hvaležni za tako lepo gesto slovenskih prevoznikov.

Iz Sindikata poklicnih voznikov so še sporočili, da so na božič razdelili 250 paketkov in osrečili prav toliko ljudi. »Preostale bomo poklonili Sindikatu vojakov Slovenije, da jih bodo razdelili vojakom, ki bodo na silvestrovo stali na straži in služili domovini,« je sporočila sekretarka sindikata Karina Ditz.

Dodala je, da se bodo v sindikatu v prihodnje odločno zavzeli za vgradnjo dodatnih klimatskih naprav v kabine kamionov. »To so klimatske naprave, ki delujejo neodvisno od teka motorja in zagotavljajo hlajenje tudi takrat, ko vozilo miruje in je motor ugasnjen. V poletnem času se temperature v kabinah dvignejo na nepredstavljivih 50 in več stopinj Celzija. V takšni vročini sta kakršenkoli počitek in spanje nemogoča, vozniki pa bi morali biti spočiti za varno in odgovorno vožnjo tako zase, kakor za ostale udeležence prometa in seveda tudi tovor, ki ga prevažajo!«

‹ nazaj

Galerija (6)

bozicek1
bozicek2
bozicek3
bozicek4
bozicek5
bozicek6

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava