dolenjska

Dekani povabili na informativne dneve

10.2.2016 | 11:20 | M. M.

Devet delujočih visokošolskih zavodov priča, da je Novo mesto regijsko izobraževalno središče, so danes povedali na rotovžu. (Foto: M. M.)

Devet delujočih visokošolskih zavodov priča, da je Novo mesto regijsko izobraževalno središče, so danes povedali na rotovžu. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Na rotovžu so pred informativnimi dnevi, ki bodo potekali ta petek in soboto, predstavili možnosti študija v Novem mestu. Župan Gregor Macedoni je uvodoma dejal, da želijo v celoviti kampanji predstaviti možnosti, ki jih mesto nudi na različnih področjih, danes je bilo to izobraževanje, tako da mu je družbo delalo devet predstavnikov novomeških fakultet in visokih šol.

Čeprav brez krovne univerze, je Novo mesto po Macedonijevih besedah že nekaj časa regijsko izobraževalno središče. Tu na področjih od informatike in poslovanja do kmetijstva in zdravstva tako redne kot izredne študijske programe na različnih stopnjah izvajajo: Fakulteta za organizacijske študije, Visoka šola za upravljanje podeželja Grm, Grm-Center biotehnike in turizma-OE Višja strokovna šola, Fakulteta za informacijske študije, Fakulteta za poslovne in upravne vede, Fakulteta za zdravstvene vede, Visoka šola za upravljanje in poslovanje, Fakulteta za tehnologije in sisteme ter Fakulteta za industrijski inženiring.

Skupaj imajo omenjeni zavodi več kot 1500 študentov bodisi na prvi stopnji bodisi na magistrskem ali doktorskem študiju.

Tudi v Društvu novomeških študentov si po besedah predsednika društva Marjana Štanglja želijo, da so dijaki dobro obveščeni o vseh možnostih študija in da se jih ob tem čim več odloči za študij v domačem okolju. DNŠ bo sicer v četrtek, 18. februarja, izvedlo tradicionalni Infodan, ko zberejo študente novomeških in drugih fakultet ter obiščejo dijake in jim predstavijo posamezne programe.

Podrobneje o pričakovanjih posameznih dekanov glede vpisa v novem študijskem letu in o zaposljivosti posameznih diplomantov pa v prihodnji tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava