kronika

Zmeren potresni sunek blizu Krškega; gnojnica v potoku

22.3.2016 | 07:05 | M. K.

Zmeren potresni sunek blizu Krškega; gnojnica v potoku

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so minulo noč ob 3.12 uri zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 65 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Krškega. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,8. Ocenjujejo, da je bila intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Krškega, Rake, Šentjerneja, Leskovca pri Krškem.

Onesnaženje potoka

Včeraj ob 8.30 je v naselju Log v občini Sevnica prišlo do onesnaženja Loškega potoka z gnojnico. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka in opravili ogled potoka. o dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Zagorele smeti

Ob 12.20 so v Dolenji vasi pri Krškem, občina krško zagorele smeti. Gasilci PGE Krško so požar na površini pet kvadratnih metrih pogasili.

Našli granato

Ob 13.53 je bila v bližini naselja Čatež ob Savi na brežini reke Krke najdena ruska topovska granata kalibra 45 mm, ostanek iz druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in varno uskladiščila.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava