Extempore z ljudskimi in književnimi junaki

28.4.2016 | 14:30

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Kostanjevica na Krki - Z likovnim ustvarjanjem na temo ljudskih junakov in znanih likov iz slovenske književnosti so udeleženci letošnjega 27. otroškega extempora pokazali veliko ustvarjalno domišljijo. Na otvoritvi razstave del, nastalih na extemporu, so v torek na prireditvenem prostoru »na otoku« pred šolo učenci kostanjeviške osnovne šole Jožeta Gorjupa likovni ustvarjalnosti dodali še nekaj igralskega duha, ko so v programu med drugim predstavili Butalce, Kralja Matjaža in sebe kot plesalce. V otvoritvenem sporedu je zapel tudi šolski pevski zbor.

Ker so otvoritev likovnih del 27. extempora združili z osrednjo občinsko slovesnostjo ob dnevu upora proti okupatorju, je v imenu občine zbrane nagovoril kostanjeviški podžupan Aleš Kegljevič.

O extemporu je že na začetku prireditve, ki jo je z glasbo odprl Pihalni orkester Kostanjevica na Krki, udeležence nagovorila ravnateljica OŠ Jožeta Gorjupa Melita Skušek.

Na letošnjem extemporu, ki ga je vodila Lidija Stipanič iz kostanjeviške osnovne šole, je sodelovalo 50 učencev iz 50 šol iz Slovenije ter vseh 210 učencev kostanjeviške šole.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava