Zbor krajanov na Otočcu

12.5.2016 | 15:00

Krajani so lepo napolnili dvorano kulturnega doma na Otočcu. (Foto: M. Ž.)

Krajani so lepo napolnili dvorano kulturnega doma na Otočcu. (Foto: M. Ž.)

Zbor je vodila predsednica sveta KS Otočec Vesna Barborič (stoji), z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem pa so prišli Iztok Kovačič, Jože Kobe in Alenka Muhič.

Zbor je vodila predsednica sveta KS Otočec Vesna Barborič (stoji), z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem pa so prišli Iztok Kovačič, Jože Kobe in Alenka Muhič.

Otočec - Krajevna skupnost Otočec je sinoči pod vodstvom predsednice sveta Vesne Barborič pripravila zbor krajanov, ki se ga je udeležil tudi novomeški župan Gregor Macedoni s svoji ekipo. Uvodoma je župan poudaril, da so se v tem mandatu zavezali, da bodo krajevne skupnosti v prihodnosti imele pomembnejšo vlogo, zato so tudi lani povečali denar zanje, v letošnjem proračunu pa za sofinanciranje projektov krajevnih skupnosti namenili še 200.000 evrov. Na razpis so, kot je dejal, prispeli zelo kakovostni in realni predlogi 16 krajevnih skupnosti, ki so skupaj vredno okoli 600 tisoč evrov, zato naj bi rebalansom proračuna v tem mesecu zanje namenili še dodatnih 50 tisočakov.

Na zboru krajanov, ki se ga je udeležilo lepo število ljudi, so govorili o izgradnji vodovodnega omrežja in kanalizacije s prenovo čistilne naprave v krajevni skupnosti, vzdrževanju, urejanju in asfaltiranju cest, o vrtcu, prostorih stare šole in knjižnice na Otočcu, možnosti odkupa kulturnega doma od Športne unije Slovenije, plazišč, urejanju Športno-rekreacijskega centra na Pluski… Prav s slednjim se je otoška krajevna skupnost tudi prijavila na omenjeni občinski razpis.

Kar se tiče vrtca je župan pojasnil, da bodo v kratkem obe varianti z vsemi ocenjenimi stroški – prenovo obstoječega na Lešnici ali izgradnjo novega 3-oddelčnega pri otoški osnovni šoli – predstavili vsem, ki se jih to tiče, in se nato odločili za tisto, ki bo racionalnejša, pri čemer ne gre le za ceno same izvedbe, temveč tudi za širšo ekonomsko upravičenost, in bo izpolnjevala vse kriterije, ki jih zahteva zakonodaja pa tudi zdrava pamet. Stavba stare šola bo kot kaže dobila novega upravitelja, in sicer na pobudo občine krajevno skupnost, ki bo nato odločala, kaj in kdo bo našel prostor v njej, med drugim naj bi po potrebni sanaciji stavbe tam znova bila tudi knjižnica. Za stavbo kulturnega doma se novomeška občina trudi, da bi jo dobili brezplačno od Športne unije in jo nato prav tako dali v upravljanje krajevni skupnosti.

Kar nekaj besed je bilo smradu, ki se širi iz čistilne naprave na Otočcu, z njeno rekonstrukcijo je dograditvijo je občina začela lani. Krajani so opozorili, da je smrad neznosen, tako da je v tem delu naselja nemogoče živeti, dodali so se, da dela že nekaj časa stojijo. Izvedeli so, da bo po terminskem planu vgradnja nove tehnologije zaključena v juniju, rok za pridobitev uporabnega dovoljenja pa je 1. september.

Več o zboru krajanov in načrtih KS Otočec v letošnjem letu v Dolenjskem listu, ki bo izšel prihodnji četrtek

M. Ž.

Galerija

Komentarji (3)

12.5.2016 1   (1)   (0)   Oceniobčan 
600 taužnt za Ks, 500 taužent za protokol. Meeeeeeeeee ovčice. matr je folk usekan....in temu ni konca videt.
12.5.2016Oceniobčan 
med drugim stara stavba občine lahko dobi tudi podnajemnike iz vrst raznih "novonastalih društev" .. in študentskega servisa..:):) itd..itd..itd...itd...
12.5.2016Oceniobčan 
pardon stara stavba šole na Atočci sem mislu :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava