Krčani v Zagrebu predstavili čokoladno vino

13.5.2016 | 16:00

Krčani v Zagrebu predstavili čokoladno vino
Krčani v Zagrebu predstavili čokoladno vino

Krško - Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško že nekaj let poslovno sodeluje s hrvaško največjo obrtniško asociacijo – Obrtničko komoro Zagreb, s katero je podpisala tudi sporazum. Namen sodelovanje je povezovanje obrtništva in podjetništva med Slovenijo in Hrvaško, med Krškim in Zagrebom. Lani je krška obrtniška organizacija skupaj s hrvaškimi kolegi ustanovila obrtno-podjetniško zadrugo s sedežem v Zagrebu, katere osnovni namen je skupno kandidiranje na javnih naročilih tako na Hrvaškem, kot v Sloveniji.

"V letošnjem letu je Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško preko te zadruge postala t.i. servis podjetnikom iz celotne Slovenije pri urejanju in pridobivanju dokumentacije za delo in poslovanje na Hrvaškem. Zbornica zelo konstruktivno in uspešno sodeluje z Veleposlaništvom RS v Zagrebu, in sicer ekonomskim svetovalcem mag. Jakobom Štunfom, tako pri svetovanju in pomoči podjetnikom iz celotne Slovenije pri vstopu na hrvaški trg," je povedala direktorica krške obrtno-podjetniške zbornice Janja Starc.

Da bi gospodarstveniki iz Slovenije in Hraške še utrdili sodelovanje, je omenjena zbornica v Zagrebu včeraj organizirala predstavitev in degustacijo čokoladnega vina ter penine Primus in Cosmus ter čokolade brestaniškega vinarja – podjetnika Aleša Kuneja.

Od Hrvatov so prišli: predstavniki Zagrebačke županije, mesta Zagreb, Obrtničke komore Zagreb in strokovnjaki s področja vinarstva, s slovenske strani pa sta se dogodka udeležila krški župan Miran Stanko in ekonomski svetovalec Veleposlaništva RS v Zagrebu Jakob Štunf. Poudarila sta, da sta Slovenija in Hrvaška druga drugi pomemben partner tako na političnem, kulturnem, predvsem pa na gospodarskem področju.

Občina Krško je skupaj s posavskimi občinami pred kratkim sklenila dogovor o skupnem sodelovanju z Zagrebačko županijo, predvsem na področju črpanja evropskih sredstev. Na dogodku se je Zagrebčanom predstavila tudi Občina Krško s turistično ponudbo, s poudarkom na Gradu Rajhenburg.

"Krška obrtna zbornica se zaveda pomena tovrstnega sodelovanja, ki je izrednega pomena tako za podjetništvo, kot tudi za celotno krško gospodarstvo, zato so Krčani izkoristili priložnost sodelovanja z bližnjim Zagrebom, ki se ponaša z več kot milijonsko populacijo," je še rekla Starčeva in dodala, da tovrstni dogodki dokazujejo, da v podjetništvu in gospodarstvu ni meja, so le priložnosti, katere ob ustrezni realizaciji dajejo rezultate in dobrih rezultatov si želijo tudi v bodoče.

J. A., foto: OOZ Krško

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava