FOTO: Maturanti zaplesali četvorko

20.5.2016 | 15:10

Na novomeškem Glavnem trgu je plesalo 830 mladih. (Foto: Robert Kokol, Foto Asja)

Novo mesto - V več kot 20 slovenskih krajih in več državah v tujini je točno opoldne okoli 30.000 mladih, maturantov in devetošolcev, ob zvokih Straussove glasbe zaplesalo tradicionalno ulično četvorko. Največji prizorišči sta bili v Ljubljani in Mariboru, na našem koncu pa so plesali v Novem mestu, Sevnici in Črnomlju.

V Novem mestu so plesalci zavzeli Glavni trg, kjer je pod taktirko Plesnega studio Novo mesto plesalo 830 mladih, od tega 230 devetošolcev iz osnovnih šol Dolenjske Toplice, Brusnice, Škocjan, Šmarjeta, Tržišče, Drska in Mirna Peč, ter Novi trg, kjer je roko nad plesočimi držal Plesni center Dolenjske. V Črnomlju je bilo 55 maturantov in Sevnici 70 devetošolcev, oboje je za ta dogodek pripravil novomeški Plesni studio.

Prvo ulično četvorko na pobudo Jožeta Zupančiča, ravnatelja novomeške ekonomske šole, in znanega plesnega učitelja Borisa Vovka zaplesali pred 20 leti prav na Glavnem trgu, nato pa se je razširila tudi v druge kraje po Sloveniji.

Za posebno presenečenje na Glavnem trgu je poskrbela Gimnazija Novo mesto, ki je v okviru prireditev ob 270-letnici delovanja, pripravila dogodek, ki so ga poimenovali Gimnazija pleše 270 let. K sodelovanju so povabili Plesni studio Novo mesto, se naučili koreografijo na glasbo Alenke Godec Vsak je sam in zaplesali prav vsi dijaki in profesorji, ki so se jim pridružili tudi učenci osnovnih šol Drska in Center.

Tudi tokrat je ministrstvo za zdravje skupaj z organizatorji in različnimi organizacijami pozvalo mlade, naj sledijo akciji Na maturantsko četvorko brez alkohola. Omogočili so izdelavo silikonskih zapestnic s promocijskim sporočilom "Furam 0,0", ki so jih organizatorji razdelili vsem plešočim.

M.Ž., Foto: Robert Kokol, Foto Asja

Galerija

Komentarji (3)

20.5.2016Oceniobčan 
kaj to so še osnovnošolci?
20.5.2016Ocenierka 
Da, valetarji so tudi plesali četvorko. Bravo.
21.5.2016 1   (1)   (0)   Oceniah 
Zakaj plešejo na dveh koncih?? Se ne bi dalo zmenit da plešejo na samo enem mestu??? Če je četvorka za maturante zakaj plešejo tudi osnovnošolci?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava