Pozdrav 18. cvičkovi princesi

4.6.2016 | 19:20

Na Čatežu so včeraj pripravili sprejem za 18. cvičkovo princeso Anjo Mrhar. (Foto: J. S.)

Na prireditvi so tudi slovesno podpisali medsebojni dogovor o sodelovanju pri promociji cvička, s katerim so letošnjega kralja in princeso sprejeli na cvičkov dvor.

Letošnji kralj cvička Franc Medel in 18. cvičkova princesa Anja Mrhar

Čatež pod Zaplazom - Na Čatežu so včeraj pripravili sprejem za 18. cvičkovo princeso, domačinko Anjo Mrhar. Ob tej priložnosti so pripravili tudi slavnostni podpis medsebojnega dogovora o sodelovanju pri promociji cvička, ki so ga podpisali letošnji kraj cvička Franc Medle, omenjena 18. cvičkova princesa, podpredsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Miran Jurak in predsednik Vinogradniško-turističnega društva Čatež pod Zaplazom Jože Štepec. S slavnostnim podpisom sta bila tako letošnji kralj cvička in cvičkova princesa sprejeta na cvičkov dvor.

Sprejem, ki so ga gostili v vinogradniškem domu na Čatežu, so sooblikovali moški pevski zbor vinogradnikov Četež, nekdanje cvičkove princese in baritonist Darko Vidic. Zbrane so nagovorili predsednik domačega društva Štepec, predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Matjaž Jakše in trebanjski podžupan Jože Korbar, novi cvičkovi princesi pa je čestital tudi ambasador cvička Ivo Kuljaj.

Na 18. cvičkovo princeso, sicer 21-letno študentko ljubljanske Biotehniške fakultete, so še posebej ponosni Čatežani. »Naše društvo deluje že 26 let. Dvakrat smo že odnesli naziv kralja cvička – leta 1997 ga je prejel Stane Ravnikar in leta 2004 Darinka Kresal. Letos pa smo dobili še cvičkovo princeso,« je ponosen predsednik domačega društva Štepec. Čateški vinogradniki so včeraj praznovali tudi 10. obletnico odprtja tukajšnjega vinogradniškega doma. »Gradili smo ga tri leta, dom je moderen, imamo svoj lastni laboratorij, sejno sobo za 40 ljudi in kuhinjo,« še razlaga Štepec.

Sicer pa so na včerajšnji prireditvi, poimenovali so jo Pozdrav 18. cvičkovi princesi, govorniki in nekdanje cvičkove princese Mrharjevi predali čestitke in popotnico ob njenem mandatu. Ob koncu prireditve so novi cvičkovi princesi predali tudi princesino vino – 200 buteljk cvička iz kleti Darinke Kresal.

»Cviček bom promovirala širom Slovenije in izven njenih meja. Pri svojem delu se bom maksimalno potrudila, dolenjskega posebneža bom promovirala na prireditvah in festivalih, delila ga bom tudi med mladimi in širila glas o cvičku kot kakovostnem vinu,« pa napoveduje 18. cvičkova princesa Anja Mrhar.

J. S.

Galerija

Komentarji (2)

6.6.2016Ocenininja 
glavno da so še ostale zraven da se nastavijo pred kamero..tipičen slovenski šport...
6.6.2016Ocenimihi 
vsi se tako radi slikarijo...pokaži kaj si naredil v mandatu, to šteje!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava