Osem milijonov evrov za projekte v lesni industriji

11.6.2016 | 08:40

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Ljubljana - Slovenski regionalno razvojni sklad iz Ribnice je včeraj objavil javni razpis za sofinanciranje podjetniških projektov in projektov na področju obdelave in predelave lesa v letu 2016. Na voljo je za osem milijonov evrov ugodnih posojil, prvi rok za prijavo pa je 11. julij.

Sklad bo razpisana posojila dodeljeval v dveh sklopih, in sicer z namenom spodbujanja razvoja začetnih podjetniških investicij ter z namenom spodbujanja razvoja slovenske lesno predelovalne industrije. Projekti morajo biti povezani z vzpostavitvijo novega oz. razširitvijo zmogljivosti ali diverzifikacijo proizvodnje obstoječega proizvodnega obrata.

K sodelovanju so vabljena velika, srednje velika, mala in mikro podjetja, ki so registrirana v Sloveniji. Prijavijo pa se lahko tudi tuja podjetja, a bo sklad sklenil posojilno pogodbo le z njegovo podružnico v Sloveniji.

Prvo odpiranje vlog bo najpozneje tri dni po izteku prvega roka za prijavo na razpis, ki je 11. julij. Sledili bosta še dve odpiranji vlog, in sicer prispelih do 25. avgusta ter do 10. oktobra.

Če bodo izbrani projekti izpolnjevali pogoje - eden od teh je, da projekt pred vložitvijo vloge še ni bil začet -, jim bo sklad dodelil posojilo, ki vsebuje elemente državnih pomoči. V primeru posojila, ki ne vsebuje elementov državne pomoči, bo obrestna mera nekaj višja, vendar še vedno ugodnejša od trenutnih tržnih obrestnih mer, je poročala STA.

M. M.

Komentarji (2)

3.7.2016Ocenifidelityfunds001 
POZOR: Ali ste potrebujejo nujno posojilo? Za odplačilo svojega dolga, širi poslovno ali osebno posojilo? Nudimo osebna posojila, poslovna posojila in investicijski skladi brez stresa. lahko smo pišite za njeno hitro in zanesljivo posojila po nizkih obrestnih merah. Če ste zainteresirani za naše storitve, prosimo, obrnite na nas še danes, kot smo zdaj pa ponujajo posojila po ugodnih obrestnih merah. Naše storitve so hitre, varno in enostavno. Naše stranke sreča je naša moč. vljudno Pišite nam danes za več Če vas zanima o našem zadolževanju storitev preko e-pošte (charityloans001@gmail.com)
13.1.2018OceniElena 
Posojilo nudi zaupanje in resnost. Jaz sem fizična oseba, ki ponuja posojilo med posamezniki in podjetji, za vse ostale informacije, nam pišite na: elenanino0007@gmail.com

Komentiraj prispevek