atletika

Portoval so zasedli veterani

28.6.2016 | 15:15 | I. V.

Nina Štampohar (levo) je s sposojenimi  šprintericami v teku na 200 m za svoj klub osvojila novo medaljo po več  kot dvajsetih letih. (Foto: I. Vidmar)

Nina Štampohar (levo) je s sposojenimi šprintericami v teku na 200 m za svoj klub osvojila novo medaljo po več kot dvajsetih letih. (Foto: I. Vidmar)

Mišo Matijevič

Mišo Matijevič

Igor Nikolič v svoji kategoriji ni imel konkurence in je osvojil kar šest zlatih medalj. (Foto: I. Vidmar)

Igor Nikolič v svoji kategoriji ni imel konkurence in je osvojil kar šest zlatih medalj. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Novomeški Atletski klub Krka je v soboto in nedeljo na stadionu Portoval pripravil odprto prvenstvo Slovenije za veterane, na katerem so kopico medalj osvojili tudi atleti domačega kluba. Medtem ko je bila v nekaterih kategorijah konkurenca precej skromna tudi z le enim nastopajočim, je bilo treba ponekod za zmago doseči izid, ki se ga ne bi sramovali niti precej mlajši atleti.

Sebastjan Puš je osvojil zlato med veterani do 39. leta v teku na 1500 m, kjer je bil  v kategoriji do 49. leta najboljši Sevničan Robert Lendaro (zmagal je tudi na 800 m), Robert Sekereš iz Trim kluba Krka do 59. leta in Dennis Wraight iz novomeškega Marathona med veterani do 79. leta ter Mateja Jazbec iz Sevnice med veterankami do 39. leta. Puš, Sekereš in Wraight so osvojili zlato tudi v teku na 5000 m, kjer sta bila najboljša tudi Slavko Bašelj (Krka) v kategoriji do 54. leta ter Sevničanka Vanja Lendaro med ženskami do 44. leta.

V metu diska je med veterani do 39. leta osvojil zlato Igor Nikolič (Krka), do 69. leta pa Kostja Virant (Krka), ki je za svojo starost dosegel zavidljivih 31,34 m, s čimer pa ni bil zadovoljen, saj pravi, da sicer vrže disk tudi prek 37 m. Igor Nikolič je bil v svoji kategoriji zlat tudi v skoku v višino, skoku v daljino, metu kopja, metu kladiva in v suvanju krogle, kjer je bil v kategoriji do 54. leta zlat tudi Roman Zupančič iz Kočevja, ki je v mladih letih treniral v novomeškem atletskem klubu.

Najboljši veteran novomeške Krke Mišo Matijevič, ki je bil tudi glavni organizator prvenstva, je v kategoriji do 49. leta zmagal v skoku ob palici, Mitja Resnik pa v kategoriji do 54. leta v metu kopja.

Za tek na 200 m si je po več kot dvajsetih letih v šprinterice obula Nina Štampohar in osvojila zlato.

Poleg slovenskih atletov so na odprtem prvenstvu nastopili tudi veterani iz Hrvaške, Srbije, Avstrije, Velike Britanije in Madžarske.

‹ nazaj

Galerija (14)

Veteransko DP v atletiki-001
Veteransko DP v atletiki-002
Veteransko DP v atletiki-003
Veteransko DP v atletiki-004
Veteransko DP v atletiki-005
Veteransko DP v atletiki-006
Veteransko DP v atletiki-007
Veteransko DP v atletiki-008
Veteransko DP v atletiki-009
Veteransko DP v atletiki-010
Veteransko DP v atletiki-011
Veteransko DP v atletiki-012
Veteransko DP v atletiki-013
Veteransko DP v atletiki-014

Komentarji (1)

29.6.2016Ocenilili 
Bravo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava