FOTO: Na Primostku odslej Big berry resort

1.7.2016 | 11:35

Primostek - Lansko poletje so mnogi ugibali, kaj se dogaja oz. se bo zgodilo s kampom na Primostku, ki ga je od Iskre kupilo podjetje Hosekra iz Slovenske Bistrice, ki izdeluje strehe, garaže in mobilne hišice. Nič več ni bilo v njem običajnega poletnega vrveža. Lesene hišice, namenjene letovanju, so bile odstranjene, gostinski lokal skoraj porušen. Nekateri so se bali, da je s kampom in kopališčem konec, drugim se je zdelo, da ima novi lastnik še velike načrte.

Slednji so imeli prav. Sinoči je bila namreč na Primostku otvoritev Big berry resorta, kot so nekdanji kamp poimenovali v novem podjetju. V njem je sedem mobilnih hišk s 36 ležišči, peščeno igrišče za odbojko, igrišče z vadbeno opremo, mogoče si je sposoditi kolesa in kajake, na voljo je tudi zunanji žar, v Kolpi pa je ostal tudi bazen.

Letošnje leto so, kot je povedal vodja projekta Big berry Iztok Petek, namenili promociji, saj bodo na Primostku od aprila do konca septembra gostili okrog 150 novinarjev in blogerjev z vsega sveta, ki bodo poročali o Beli krajini. Nič več ne bo v kampu gostinskega lokala, ampak zgolj recepcija, saj želijo v Hosekri vključiti v ponudbo za goste v kampu lokalne ponudnike in njihove storitve, pridelke, izdelke.

Metliški župan Darko Zevnik je v nagovoru sicer omenil, da je prepričan, da bodo na Primostku ohranili tradicijo priljubljenega kopališča. Direktor Hosekre Boštjan Hostej pa je že pred časom dejal, da dnevni kopalci niso njihova tržna niša in ne želijo ponavljati napak iz preteklosti, ko je šlo zgolj za socialno kopališče in letovanje, saj si Kolpa zasluži višji nivo kamping turizma.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (36)

1.7.2016OceniRobi 
Mislim, da bodo novinarji in blogerji edini gostje
1.7.2016Ocenidecima 
Bela krajina je pa kje? V USA, Canadi, New Zealandu, Australii ...??
1.7.2016 1   (1)   (0)   Ocenimetlika 
meni ni vsec upam da jim uspe privabizt goste ,
1.7.2016 2   (2)   (0)   OceniJJ 
Zgleda kot vojaška baza. Ni mi všeč. Ne paše v naše okolje. Nič naravnega ni v teh hišah. Vse iz umetne mase. Hiše bi morale biti lesene oz. iz naravnih materialov. prav tako ne podpiram govorov domačih občinarjev na tej prireditvi, ker to podjetje ne želi domačinov v bližini. Sicer je pa Primostek vedno živel od gostilne in mislim, da jim brez gostinske ponudbe in domačinov ne bo šlo. Gosti hočejo zabavo in naravo. In ne dolgčas v razgretih plastičnih hišah. Pa tudi bazen in vhode do vode bi lahk uredil, če se že grejo nek "višji nivo".
1.7.2016Ocenibravo 
Meni ji zelo všeč. Končno nekaj modernega, normalnega!
1.7.2016Oceninande  
Plastik fantastik za sex turizem............
1.7.2016OceniDomen 
Meni so mobilne hiške zelo všeč.daleč po kakovosti od drugih mobilnih hišk in po dizajnu. Dostop do vode je fantastičen in sam kamp se zlije z naravo. In tudi sam sem se odpravil tja ne z avtom ampak z kolesom in se užival v plavanju..Včeraj sem bil na otvoritvi in sem navdušen nad funkcionalnostjo hišk in dizajnom celotnega kampa. Glede kakovosti in ponudbe gostom daleč na nivoju pred drugimi kampi v Beli krajini. In domačini na otvoritvi navdušeni, blagor se jim kajti tudi oni so srečneži, ki se v obnovljenem kampu lahko kopajo v nedogled.
1.7.2016 1   (2)   (1)   Oceni3x 
Stari swingerji se bojo pršli jahat med sabo...
1.7.2016—   (1)   (1)   OceniKataya 
Kakšna razlika med prejšnjim razpadajočim kampom in zdajšnjim. Končn nekaj luksuznega v Beli krajini ne pa sam neke kmečke ponudbe,ki niso vredne svojga dnarja. Idealno za oddih na nivoju.Komaj čakam naslednje leto, da najamemo eno izmed hišk in se prepustimo uživanju
1.7.2016 1   (1)   (0)   Oceni222#josh# 
Mislim, da si bodo bivanje v kampu lahko privoscili( tako kot mobilne hiske drugod po Kolpi...cca hiska 5-6 oseb najem stane 150 eur, v Berry-ju stane 200 plus kosara lokalnih dobrot vsak dan in brezplacna uporaba vseh stvari,kajakov, dzakuzija itd) le kakšni tujci, Ljubljančani in Zagrebčani.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava