Umaknili dve tabli za košarko

14.7.2016 | 15:00

Otroci, vabljeni na igrišče! (Foto: M. M.)

Otroci, vabljeni na igrišče! (Foto: M. M.)

Dva koša so vam pustili! (Foto: M. M.)

Dva koša so vam pustili! (Foto: M. M.)

Novo mesto - Pred dobrima dvema tednoma smo poročali, da naj bi nekaj stanovalcev v bližini igrišča v KS Drska za vrtcem Pedenjped občasno igranje košarke tako motilo, da so na sestanku s predsednico sveta KS Miro Retelj dosegli dogovor o umiku dveh od štirih tabel za igranje košarke.

Objava v tiskani izdaji in kasneje na spletnih straneh Dolenjskega lista je dvignila nemalo prahu, ob tem so se nekateri komentatorji spraševali, kaj si o vsem skupaj misli župan Gregor Macedoni.

»Prepričani smo, da so krajevne skupnosti tiste, ki najbolje prepoznavajo potrebe svojih krajanov, zato želimo, da se pri reševanju manjših problemov poveča njihova avtonomija. Verjamemo, da tudi v tem primeru Krajevna skupnost Drska, ki skrbi za igrišče, postopke pelje v dogovoru in soglasju z večino krajanov,« so danes zadevo komentirali v županovem kabinetu.

Ko smo se danes ustavili na Drski, smo opazili, da so se napovedi Retljeve uresničile: pred dnevi so dva koša dejansko umaknili. Tudi tokrat je igrišče bolj kot ne samevalo, srečali smo le gospoda na sprehodu z vnučkom, ki je bil nad dogajanjem nemalo presenečen in zgrožen. Zatrdil je, da je tudi on sosed igrišča, a je tako o sestanku kot o sprejetih ukrepih slišal prvič. Z umikom se nikakor ne strinja, ob tem je še dodal, da tam ponočevanj ali igranja košarke pozno v noč dejansko ni, saj da »mulci raje mečejo na koš na igrišču pri šolskem centru, tu so kvečjemu mlade družine.«

Nadaljevanje vsekakor sledi.

M. M.

Komentarji (4)

14.7.2016Ocenijst 
butale
14.7.2016OceniDebeli Franc 
Sramota. Sramota in še enkrat SRAMOTA.
14.7.2016Oceniobčan 
Fensi Butale @jst:)" Elite" buutale...
14.7.2016 4   (4)   (0)   OceniMN001 
Kako lahko KS zaradi nerganja nekaj sosedov kar odstrani koše? Mar KS ne deluje v javnem interesu? Šlo je za nove Elanove koše, denar pa so zbrali v okviru ulične košarke. SRAMOTA!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava