dolenjska

Urbane galerije v novomeškem mestnem jedru

2.8.2016 | 15:00 | M. Ž., Foto: Tea Skupek

Sodelujoči umetniki (od leve proti desni): Sebastjan Šeremet, Robert Jevnik, Tea Skupek in Tamara Prešeren, manjka Goran Mangotić.

Sodelujoči umetniki (od leve proti desni): Sebastjan Šeremet, Robert Jevnik, Tea Skupek in Tamara Prešeren, manjka Goran Mangotić.

Urbane galerije v novomeškem mestnem jedru

Novo mesto - Marsikatera prazna izložba v jedru Novega mesta se je preoblikovala v razstavno galerijo z likovnimi deli lokalnih ustvarjalcev. Urbane galerije, kot so poimenovali projekt, so plod sodelovanja Mestne občine Novo mesto, razstavljajočih umetnikov in Društva Novo mesto, z njimi pa želijo praznim mestnim prostorom znova vdihniti življenje.

»Tako si lahko ob sprehodu skozi mesto ogledamo dela Roberta Jevnika in Gorana Mangotića v izložbi na Glavnem trgu 15, Tee Skupek na Rozmanovi ulici 2, Sebastjana Šeremeta in Tamare Prešeren na Rozmanovi ulici 8 ter Roberta Jevnika na Rozmanovi ulici 22,« je pojasnila Saša Mikec, ki projekt vodi s strani Društva Novo mesto.

Skupaj je na ogled 30 del, ki bodo bogatila mestno jedro do zapolnitve trgovin z novimi najemniki. Vsa likovna dela petih novomeških umetnikov mlajše generacije je moč tudi kupiti, z nakupom pa boste podprli drugi projekt Društva Novo mesto, s katerim želi z umetniškimi deli poslikati puste novomeške betonske stene, kot je denimo pri avtobusni postaji, osnovni šoli Bršljin… Akciji so se pridružili tudi člani Likovno kulturnega društva Mavrica Novo mesto, ki svoja dela razstavljajo v trgovini bivše Mure na Glavnem trgu 28.

‹ nazaj

Galerija (12)

_MG_3250
_MG_3273
_MG_3277
_MG_3301
_MG_3307
_MG_3309
_MG_3311
_MG_3314
_MG_3315
_MG_3318
_MG_3330
_MG_3351

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava