Muhič sprejel evropskega prvaka

5.8.2016 | 07:10

Topliški župan je mlademu lokostrelcu Žanu Lukšiču čestital ob izjemnem uspehu in mu zaželel uspešno športno pot še naprej.

Žana je na prvenstvo dobro pripravil njegov trener Bojan Brulc, ki je tudi predsednik lokostrelskega kluba Dolenjske Toplice.

Medalja daje motivacijo za nadaljnje delo tudi številnim mladim lokostrelcem v klubu.

Dolenjske Toplice - Župan občine Dolenjske Toplice Jože Muhič je včeraj dopoldan v sejni sobi kulturno-kongresnega centra sprejel lokostrelca Žana Lukšiča in mu čestital za osvojeno prvo mesto s kadetsko ekipo na nedavnem evropskem mladinskem prvenstvu, ki je sredi julija potekalo v Bukarešti v Romuniji.

»Ponosen in vesel sem, da imamo v občini takšnega športnika,« je dejal Muhič in dodal, da je njegov uspeh tudi odraz dobrega dela v lokostrelskem klubu Dolenjske Toplice, ki ga uspešno vodi Bojan Brulc. Ta je dejal, da je to največji uspeh kluba v njegovi zgodovini.

Žan, ki bo oktobra dopolnil 17 let, si je mesto v reprezentanci zagotovil na podlagi dobrih rezultatov, ki jih je med letom dosegel na različnih tekmovanjih. Selektor Matej Zupanc ga je zato povabil v širšo reprezentanco, kjer si je z dobrimi nastopi na tekmah srednjeevropskega pokala, na katerih je tudi izpolnil normo za mladinsko evropsko prvenstvu, ki je znašala 645 krogov, izboril uvrstitev med trojico, ki je nato odpotovala v Romunijo.

Poleg Žana sta kadetsko ekipo Slovenije sestavljala še Nik Bizjak iz Postojne in Žiga Ravnikar iz Kamnika. Brez večjih težav se jim je uspelo prebiti skozi kvalifikacije in vse do finale, kjer so se pomerili z vrstniki iz Španije. »Skozi celo tekmo smo vodili, kar se je videlo po rezultatih in po zadetkih,« je finale na kratko opisal Žiga, dijak srednje strojne šole v novomeškem šolskem centru, ki sam ni pričakoval takšnega uspeha. »To je bilo presenečenje za vso Evropo,« je dodal Brulc in izpostavil, da je bil Žan v finalu tisti, ki je Slovenijo »vlekel gor«.

Izjemen dosežek je velika spodbuda tudi za vse mlade lokostrelce v klubu, ki jih je po besedah Brulca okoli dvajset. Bržkone so k uspehu pripomogle tudi nove tarče, za katere je denar dala občina, saj imajo v klubu urejene pogoje za trening.

Žan je na prvenstvu nastopil tudi v posamični konkurenci, kjer je zasedel 33. mesto. Konec avgusta ga sicer čaka še en vrhunec sezone, saj bo na sporedu državno prvenstvo, kjer trener Brulc od njega pričakuje medaljo.

Besedilo in fotografije: R. N.

Galerija

Komentarji (2)

5.8.2016Ocenikrajanka 
Iskrene čestitke evropskemu prvaku, pa tudi županu, ki podpira mlade športnike. Srečno in uspešno tudi v bodoče!
5.8.2016Ocenikrajanka 
Iskrene čestitke evropskemu prvaku, pa trenerju in seveda tudi županu, ki podpira mlade športnike. Srečno in uspešno tudi v bodoče!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava