57. srečanje borcev domicilnih enot NOV in POS Bele krajine

28.8.2016 | 17:30

Semič - V okviru Semiške ohceti je bilo danes pri Kulturnem centru Semič 57. srečanje borcev domicilnih enot NOV in POS Bele krajine. Prisotne sta pozdravila semiška županja Polona Kambič in Drago Mohar st., predsednik ZB za vrednote NOB Semič.

Slavnostni govornik je bil poslanec v državnem zboru Janko Veber. Govoril je o dogodkih med drugo svetovno vojno in se dotaknil današnjih razmer. Zlasti nizke narodne zavesti v Sloveniji, še posebej v povezavi z odpovedovanjem slovenskega jezika na fakultetah. Govoril je o razprodaji narodovega premoženja. Poudaril je, da brez primerne infrastrukture ni razvoja ter opozoril, da je zadnje čase zastoj tako pri gradnji železnice kot tretje razvojne osi.

V kulturnem programu so nastopili Partizanski pevski zbor, Godba na pihala Semič ter Iskrice, literarna sekcija KUD Jožeta Mihelčiča Semič.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (85)

29.8.2016 1   (4)   (3)   OceniMarko 
TAKO UDBOVSKI PRIVILEGIRANCI:" NEDELJA 29.04.2012, 20:24 Stanovnik naj bi prejemal dve pokojnini Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik naj bi prejemal dve pokojnini v skupni višini okoli 7000 evrov, poročajo spletni mediji.Stanovnik naj bi tako prejemal 1803 evre t. i. borčevske pokojnine in še 7000 dolarjev (okoli 5280 evrov) pokojnine za svoje delo v Organizaciji združenih narodov (OZN), poroča spletni portal Požareport, ki se sklicuje na pismo, ki je zaokrožilo po spletu. Kot je znano, je Stanovnik petnajst let zasedal položaj izvršnega sekretarja Ekonomske komisije OZN za Evropo in imel naziv generalnega podsekretarja OZN.
29.8.2016 4   (4)   (0)   OceniUboga kurirčkova pamet 
@ Marko in kaj zdaj? Tip je bil v službi OZN! Boljš bi se blo vprašat na osnovi kakšnih zaslug neke vrste penzijo dobiva krkovičev mulc? Zato, ker se je na zadnjejem sedežu avta izdelanega v sovražni deželi pital s srbskim čipsom??
29.8.2016 3   (4)   (1)   OceniMarko 
Tudi 650.000 ostalih SLO upokojencev je bilo v službah, pa nekateri prejmejo le po 400 EUR pokojnine. Le udbovci pa prejmejo dvojno pokojnino v skupni višini ca 7000 EUR / mesec. In ti tovariši, ki so vedno delali proti Slovencem in slovenstvu imajo sicer za povedati toliko pravljic o enakopravnosti v komunizmu!
29.8.2016—   (1)   (1)   OceniKar je res, je res 
@ Marko - tudi cel kup farjev ni nikoli nič delalo, pa dobivajo državno penzijo. Pa da ne govorim o belčkih. Mnogi še živeči dobivajo penzijo, ki naj jo bi zaslužili v Sloveniji poleg pa še penzijo iz Nemčije za sodelovanje v njihovih oboroženih silah med wwii. Navsezadnje pa : ko bomo vsi Slovenci toliko let službovali v OZN, bomo na osnovi tega tudi vsi imeli 7.000€ dodatne pokojnine, nakazane od OZN ali pa R Slovenije.Po slovenskih zakonih nihče v Sloveniji iz slovenske pokojninske blagajne ne prejema penzjona v višini 7.000€. Torej tudi omenjeni gospod ali tovariš ne!! Če pa že govoriš o enakopravnosti : v socializmu je obstajala, danes ne več. Tudi EU poslanci tvoje stranke prejemajo mastne evrčke za potikanje po evropskem parlamentu in za sračkanje čez Slovenijo. Pa ta cvenk delijo s tabo?
29.8.2016 7   (7)   (0)   Ocenidolenjka 
Izhajam iz generacije otrok, ki so jim Italijani pljuvali v usta, če so govorili slovensko. In so jih Nemci izselili v Srbijo. In so jih naši po vojni dali v domove vojnih sirot. Znali so ti otroci živeti skupaj- in odpuščati. Zagabi se mi, da jih določeni lizuni zdaj zmerjajo z informbirojevci in ljudmi, ki so si znali vse prigrabiti. Prigrabili so si največ tisti, ki so po devetdesetem letu ugotovili, da je prišel njihov čas in soo si plen razdelili. Če je treba so ga odnesli tudi v tujino. Ni razlike med njimi, bili so komunisti, mladinci, menengerji in tudi zvesti verniki. Le narod naj gleda, kako jim nihče ne more nič.
29.8.2016 1   (1)   (0)   OceniDarja 
Polona, zelo si me razočarala.Po eni strani dobro izpeljana "ohcet" po drugi pa ...? Prisluhni občanom, kaj govorijo (večini) in se zamisli ...
29.8.2016–1   (1)   (2)   OceniSamo vprašam .... 
@ Darja, a si izvedla referendumsko anketo, ki je zajela vse prebivalstvo Bele Krajine, da lahko veš, kaj govori večina? Dve čvekavi sosedi in trije večno nezadovoljni desničarski nergači še niso večina ...
29.8.2016 2   (2)   (0)   Ocenipartizan lojze 
Kakšno sprenavedanje in norčevanje iz ljudi je izbor slavnostnega govornika , bivšemu ministru dokažejo da je zlorabljal varnostno obveščevalno službo skratka kršil je zakone , KAKO LAHKO TAKEMU PLOSKAJO , vse za previlegije
29.8.2016—   (2)   (2)   Ocenirazumi če moreš 
kaj pa tle veterani delajo saj so nas oni branili pred zločinsko komunistično jugoarmado, partizani so se borili za jugoarmado
29.8.2016–2   (0)   (2)   OceniŠokec 
Takšne maškarade pa nisem pričakoval v SEMIČU NA SEMIŠKI OHCETI, KOLIKO BORCEV PA JE BILO PRISOTNIH

Komentiraj prispevek