avto moto

Jutri v Stični tudi svetovni prvak Tim Gajser

17.9.2016 | 14:05 | Mitja Pungarčič/Mediamark

Pred dvema letoma je Tim Gajser (s številko 243) prav v Šentvidu pri Stični osvojil prvi naslov državnega prvaka. (Foto: AMZS MX Press, arhiv DL)

Pred dvema letoma je Tim Gajser (s številko 243) prav v Šentvidu pri Stični osvojil prvi naslov državnega prvaka. (Foto: AMZS MX Press, arhiv DL)

Šentvid pri Stični - Jutri bo na priljubljeni dolenjski motokros stezi »Cukrca« v Šentvidu pri Stični predzadnja dirka državnega prvenstva v motokrosu, ki pa bo tokrat tudi skupna dirka slovenskega in hrvaškega prvenstva. Na njej bodo nastopili skoraj vsi najboljši slovenski in hrvaški motokrosisti s svetovnim prvakom Timom Gajserjem na čelu.

Prizadevni člani AMD Šetvid pri Stični bodo s to dirko obeležili kar nekaj okroglih in spoštovanja vrednih jubilejev. To so: 70 let obstoja društva, 60 let prirejanja motorističnih dirk in 40 let prirejanja motokrosističnih dirk. Ob vseh jubilejih jim nastop Tima Gajserja predstavlja češnjo na torti, zato so se še posebej dobro pripravili na ta dogodek.

Od domačih tekmovalcev velja omeniti predvsem novopečenega reprezentanta Jana Pancarja, ki bo naslednji teden v italijanski Maggori ob Gajserju in Irtu prvič branil barve Slovenije na Pokalu narodov, med veterani pa se bosta jutri ponovno udarila Timov oče Bogomir in domačin Borut Koščak.

Organizator se ob dobrem spremljevalnem in dirkaškem programu prav zaradi Gajserja upravičeno pripravlja na povečan obisk, saj je zaradi Timovih uspehov na najvišji svetovni ravni motokros postal ne samo prepoznaven temveč tudi medijsko zelo spremljan šport.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava