avto moto

Dobrodelni Gajser na jubilej pripeljal 8000 gledalcev

19.9.2016 | 12:35 | Tekst: Mitja Pungarčič/Mediamark

Od leve proti desni Alojz Fortuna, Tim Gajser in Borut Koščak (Foto: FB, Katarina Koščak)

Od leve proti desni Alojz Fortuna, Tim Gajser in Borut Koščak (Foto: FB, Katarina Koščak)

Šentvid pri Stični - Včeraj je v »Cukrci« AMD Šentvid pri Stični kljub muhastemu vremenu več kot dostojno obeležilo tri jubileje. Toliko gledalcev, kot jih je prišlo na dirko skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške pozdravit svetovnega prvaka Tima Gajserja, ni pričakoval nihče. Dobrih osem tisoč jih je okupiralo to legendarno slovensko stezo in okolico tako, da je proti koncu dneva gostincem zmanjkovalo vsega.

Evforija, ki je nastala okoli Gajserja, je nekaj neverjetnega. Še včeraj dokaj obroben in neprepoznaven šport pri nas očitno postaja eden od bolj priljubljenih športov. Seveda gre prav vse na račun mladeniča iz Pečk pri Makolah, ki je v zadnjih dveh sezonah prestavljal mejnike ne samo v slovenskem, temveč tudi v svetovnem merilu. V manj kot dvanajstih mesecih je pobral dva naslova svetovnega prvaka in to pred svojim dvajsetim rojstnim dnem. Letošnji naslov je osvojil star točno 19 let in 361 dni.

Poleg Gajserja, ki je včeraj doživel svoj prvi »strojelom«, ko mu je v prvi vožnji tik pred koncem odpovedala poslušnost njegova Honda, so ostali slovenski in hrvaški dirkači pokazali svoje znanje. Še najbolj so domače gledalce navdušila domačin Jan Pancar novopečeni reprezentant, ki je suvereno dobil obe vožnji v razredu MX2, in veterana, Borut Koščak, ki je v prvi vožnji ob suverenem vodstvu imel podobne težave kot Gajser in odstopil, ter zimzeleni neuničljivi Alojz Fortuna. Slednji se kljub letom še vedno redno udeležuje dirk in počasi se bliža neverjetni številki, saj ima za sabo že skoraj 1300 štartov na dirkah.

Ob vsesplošnem zadovoljstvu na včerajšnji prireditvi, ki je tudi občasne plohe niso mogle ustaviti, pa ne gre pozabiti tudi na lepo gesto družine Gajser, ki je Timove nastope na dirkah državnega prvenstva pogojevala s tem, da organizator od prihodka nameni 1000 evrov za ljudi in družine v stiski. Tako je bilo tudi včeraj in župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad se je za to gesto zahvalil družini Gajser in svetovnemu prvaku podelil najvišje občinsko priznanje.

Rezultate po posameznih kategorijah in izjavi Toma Gajserja ter najperspektivnejšega dolenjskega dirkača, komaj šestnajstletnega domačina Jana Pancarja, si lahko ogledate in poslušate na spodnjih povezavah.

http://www.photospeed.si/index.php/en/motociklizem/event/DP_sticna_mx_2016

http://www.speed-timing.hr/MX_SLOVENIJA_DRZAVNO_2016/06_SENTVID/

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava