dolenjska

Čezmejno sodelovanje

23.9.2016 | 12:20 | M. L.-S.

Čezmejno sodelovanje
Čezmejno sodelovanje

Novo mesto - Čezmejno, regionalno in širše mednarodno povezovanje je danes ključno za realizacijo razvojnih projektov, uspešno črpanje evropskih sredstev, dvig konkurenčnosti, pridobivanje novih znanj in prenos dobrih praks, kar vse naj bi vplivalo na višjo kakovost življenja v lokalnem okolju. V čezmejno sodelovanje se vključujejo tudi novomeške visokošolske institucije, ki imajo, kot pravijo, ob dobri povezavi z novomeškim gospodarstvom velike priložnosti za uspešno delovanje v mednarodnem prostoru.

Eno takšnih sodelovanj predstavlja tudi obisk delegacije iz mesta Dunaujvaros v Novem mestu, ki je v dolenjsko prestolnico prišla v sredo, 21.septembra. Z namenom identificirati možna področja tako na področju gospodarstva, kot negospodarstva in na teh področjih vzpostaviti konkretno sodelovanje, so v Novo mesto prišli: rektor, prorektorica in direktorica inštituta iz Univerze v Dunaujvarosu in delegacija gospodarske zbornice Dunaujvarosa. Člane delovne skupine je pozdravil župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Po posvetu na Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine ter Razvojnem centru Novo mesto in predstavitvi fakultet konzorcija UNM se je delovni obisk zaključil s kosilom na Loki.

Obisk delegacije iz mesta Dunaujvaros v Novem mestu je organizirala Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine, Razvojnim centrom Novo mesto in Mestno Občino Novo mesto. Za obisk so se dogovorili že med obiskom vodstva Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto v mestu Dunaujvaros na Madžarskem v okviru delovnega obiska slovenskega veleposlaništva maja letos, kjer je že prišlo do konkretnih dogovorov o sodelovanju z univerzo v Dunaujvarosu in sicer podpisa Erasmus+ sporazuma.

‹ nazaj

Komentarji (1)

23.9.2016Ocenideset 
In,.......kako se bo to poznalo v vsakdanjem življenju občanov MONM ? ? nakladanja, nakladanja, nakladanja......več nakladanj še nismo pojedli serviranih občanom MONM:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava