Krško proti Celju nadaljuje odlično tradicijo

29.10.2016 | 18:30

Celje : Krško 0:3 (0:2) - Krka : Triglav Kranj 1:2 (0:0)

Krško proti Celju nadaljuje odlično tradicijo
Krško proti Celju nadaljuje odlično tradicijo
Foto: M24 Photo Agency

Foto: M24 Photo Agency

Krško

Nogometaši Krškega se z gostovanju pri Celju vračajo s polnim izkupičkom. Zmagali so kar s 3:0, večino dela so opravili že v prvem polčasu, ponovno pa se je, tokrat z dvema zadetkoma izkazal hrvaški napadalec Filip Dangubić.

Celjani so se za razliko od Krčanov, ki so se sredi z Domžalami merili v četrtini finala pokala, lahko v miru pripravili na dvoboj z ekipo iz Posavja. A to jim ni to prav nič pomagalo. Krčani so še v šesti medsebojni tekmi v prvoligaški druščini ostali neporaženi. Tokrat so zmagali s kar 3:0, Celjani pa v dosedanjih tekmah Krškemu sploh še niso dali gola!

Čeprav so uvodne minute pripadle domačim nogometašem, je bilo prvič nevarno pred domačimi vrati, ko je Matjaž Rozman ukrotil strel Tima Čeha. Kar v 14. minuti ni uspelo Čehu, je štiri minute pozneje Nerminu Haljeti, ki je žogo iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Pred tem so Krčani lepo kombinirali po desni strani, Ibrahim Arafat Mensah je v kazenskem prostoru našel Filipa Dangubića, ki je streljal iz prve, Rozman je žogo na kratko odbil, a le do strelca prvega zadetka gostov na tekmi.

Tudi po prejetem zadetku so bili Celjani več pri žogi, vendar niso bili ravno nevarni za vrata gostov. Še najbližje izenačenju je bil Lovre Cirja, vendar je bil Marko Zalokar na mestu, tik pred odhodom na odmor pa je Amar Rahmanović streljal čez vrata. Nov hladen tuš pa so celjski nogometaši doživeli v prvi minuti sodnikovega podaljška, ko je Jure Travner v kazenskem prostoru nespretno igral z roko, z enajstih metrov pa je bil uspešen najboljši strelec Krčanov Filip Dangubić.

Drugi polčas se je začel s poskusom Mateja Podlogarja, ki pa, tako kot pozneje Volaš, ni bil uspešen. Napadalec Celjanov je bil v bolj ugodnem položaju v 67. minuti, ko je v kazenskem prostoru gostov dobro zaustavil žogo, vendar je šel Zalokar pravočasno iz vrat in preprečil zadetek. Krčani so nadaljevali s taktično odlično igro, v 72. minuti pa so preko Mensaha resno zapretili, toda žoga je po njegovem strelu zletela mimo desne vratnice.

Tekma je bila odločena v 78. minuti, spet pa sta bila v glavni vlogi Mensah in Dangubić. Prvemu je Rozman strel še ubranil, drugi pa je odbito žogo poslal proti vratom domačih, kjer jo je z roko zaustavil Podlogar. Sodnik Rade Obrenović je še drugič pokazal na belo točko, hkrati pa izključil Podlogarja. S svojim drugim zadetkom je Dangubić pokopal vse upe domačih, ki so v 83. minuti zapravili še enajstmetrovko. Zanjo je bil zaslužen Rahmanović, slab strel Volaša pa je Zalokar ubranil.

Celjane v 16. krogu prihodnjo soboto čaka gostovanje pri Mariboru, Krčani pa bodo v nedeljo gostili Radomlje.

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Ul (Šentilj) in Kordež (Ljubljana).

* Strelca: 0:1 Haljeta (18.), 0:2 Dangubić (45., 11m), 0:3 Dangubić (80.,).

* Celje: Rozman, Džinić, Travner, Hadžić, Vidmajer (od 62. Požeg Vancaš), Pungaršek (od 76. Lovrečič), Cvijanović, Podlogar, Rahmanović (od 86. Hadžić), Cirjak, Volaš.

* Krško: Zalokar, Pušaver, Krajcer, Vuklišević, Šturm, Mensah (od 87. Kovačič), Jurečić, Dušak, Čeh (od 43. Škrbić), Dangubić, Haljeta (od 70. Baskera).

* Rumeni kartoni: Rahmanović, Volaš, Travner; Vuklišević, Dangubić, Krajcer.

* Rdeč karton: Podlogar (78.).

V 2. SNL je Krka gostila kranjski Triglav in izgubila z 1:2 (0:0), Brežice pa so bile zaradi izstopa Zavrča iz lige proste. Lestvica: 1. Triglav Kranj 34, 2. Roltek Dob 30, 3. Ankaran-Hrvatini 26, 4. Krka 19, 5. Brežice - Terme Čatež 19, 6. Drava Ptuj 14, 7. Brda 13, 8. Farmtech Veržej 10, 9. Zavrč 7, 10. Zarica Kranj 7.

Krka - Triglav Kranj 1:2 (0:0)

* Stadion Portoval, gledalcev 150, sodniki: Tošeski, Povšnar in Bensa

* Strelci: 0:1 Poplatnik (72.,11-m), 0:2 Poplatnik (80.), 1:2 Trščinar (90.+2).

* Krka: Marjanović, Vukadin, Brekalo (od 90. Brekalo), Mojstrovič (od 90. Trščinar), Novak (od 52. Cerovec), Kostanjšek, Dežmar, Tijanić, Puklin, Potokar, Ivančić.

* Triglav Kranj: Džafić, Đurković, Robnik, Arh Česen (od 64. Križaj), Poplatnik, Udovič, Kuhar, Ahačič (od 54. Šmit), Gvardjančič, Bojić, Bukara (od 74. Stokuča).

* Rumeni kartoni: Marjanović, Ivančić, Kostajnšek; Gvardjančič.

* Rdeč karton: /

.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava