odbojka

Tudi to se je moralo zgoditi

30.10.2016 | 10:30 | I. V.

Foto: I. Vidmar

Foto: I. Vidmar

Novo mesto - Nezbranost pri igri v polju in zamujanje pri postavljanju bloka sta glavna vzroka za prvi poraz odbojkarjev Krke to jesen v državnem prvenstvu. Povsem zasluženo so jih premagali novinci v ligi, odbojkarji Hoč, pri katerih so bili za Novomeščane nerešljiva uganka Radović in Crnjanski, ki sta predvsem z diagonalami zlahka izigrala slabo postavljen novomeški blok.

Novomeščani so sicer začeli bolje, dobili izenačen prvi niz, v drugem pa zapravili dve zaključni žogi in ga po podaljšani igri izgubili. Ko so večji del tretjega niza vodili s tremi do petimi točkami, ko so uredili blok in se je razigral srednji bloker Miha Bregar, se je zdelo, da so prebrodili krizo in da nova zmaga ni vprašljiva, a so sredi četrtega niza povsem popustili, gostje iz Hoč pa so se razigrali in nato zlahka dobili tudi skrajšani peti niz ter iz mesta ob Krki odnesli dve točki.

Če bi Krkinim odbojkarjem uspelo dobiti tekmo vsaj s 3:1 bi bili zdaj sami na prvem mestu s točko prednosti pred ACH, tako pa so jih Ljubljančani, ki so doma premagali Calcit s 3:2 prehiteli za eno točko.

Krka : Hoče 2:3 (23, -27, 22, -14, -10)

Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 8, Vrhovšek, Kosmina 17, U. Erpič, Stosić 1, Drobnič 18, Pucelj, Bregar 13, Renko, Turk 9.

Hoče: Zidar 1, Crnjanski 25, M. Planinšič 9, Škorc, Radović 23, Franc 8, Repa, Vovk 11, Berglez, Lobnik, Šijanec, U. Planinšič 3, Orthaber.

V drugi ligi je Žužemberk doma z 2:3 izgubil z Braslovčami in je po štirih krogih na lestvici osmi. Novomeščanke so v zahodni skupini druge lige doma z 0:3 izgubile s Partizanom iz Škofje Loke in so še brez dobljenega niza zadnje.

V zahodni skupini tretje lige so Kočevje v gosteh s 3:2 premagalo Mokronog, Kostanjevica je v gosteh z 0:3 izgubila z Brezovico II, Krka II pa je bila prosta. Na lestvici vodi Kočevje, Krka II, ki je prav tako še neporažena, je s tekmo manj tretja Mokronog je četrti in Kostanjevica deveta.

‹ nazaj

Galerija (11)

Krka HoÄŤe  - 001
Krka HoÄŤe  - 002
Krka HoÄŤe  - 003
Krka HoÄŤe  - 004
Krka HoÄŤe  - 005
Krka HoÄŤe  - 006
Krka HoÄŤe  - 007
Krka HoÄŤe  - 008
Krka HoÄŤe  - 009
Krka HoÄŤe  - 010
Krka HoÄŤe  - 011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava