Nogometaši Krškega večino tekme boljši, na koncu neodločen izid

6.11.2016 | 18:30

Krško - Kalcer Radomlje 1:1 (0:0)

Ilustrativna fotografija (Foto: I. V., arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: I. V., arhiv DL)

Krško - Nogometaši Krškega in Kalcerja Radomelj so se v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Gostitelji so bili večino tekme na močno razmočenem igrišču Matije Gubca nevarnejši tekmec, a so v zadnji četrtini srečanja nekoliko popustili, kar so Radomljani izkoristili in prišli do točke, svoje pete v državnem prvenstvu, je poročala Slovenska tiskovna agencija. S tem razlika med zadnjimi tremi ekipami ostaja enaka, zadnjeuvrščeni Kalcer za predzadnjim Aluminijem zaostaja za deset točk in 13 za Krškim.

Glede na zelo zahtevno igrišče, ki je bilo po obilnem deževju polno vode, ob tem je v Krškem danes še deževalo, so gledalci v prvem polčasu nekaj akcije le videli. Domačini so bili aktivnejši, prvo resnejšo akcijo pa so sestavili gosti. Dobro so kombinirali v kazenskem prostoru, Luka Gajič je s peto zaposlil Filipa Jankovića, ki pa je streljalo mimo gola. Le nekaj trenutkov kasneje so še lepšo akcijo zapravili Krčani. Martin Kramarič je obdržal žogo med tekmečevimi branilci, jo podal do Filipa Dangubića, ki pa je za las sprožil mimo leve vratnice.

Dangubić je v 33. minuti poizkusil kar iz kota, Aljaž Ivačič je bil ob strelu zbran. Šest minut kasneje je Kramarič tudi z nekaj sreče žogo spravil v kazenski prostor, nesebično podal pred Ivačiča, kjer pa je bil Dangubić premalo zbran, da bi premagal radomeljskega vratarja. Zadnjo priložnost v prvem polčasu je v 42. minuti zapravil Luka Gajič, ki se je znašel pred Markom Zalokarjem, a žogo poslal mimo gola.

Uvod drugega polčasa je pripadel domačim, ki pa Ivačiča niso resneje ogrozili. V 55. minuti je bil na drugi strani na pravem mestu Zalokar, ki je pravočasno stekel iz gola ter preprečil zaključni strel Jankoviću po lepi podaji Luke Cerarja.

Štiri minute kasneje so nogometaši Krškega prišli do vodstva. Kramarič je s podajo našel Nermina Haljeto, ki je z natančnim strelom po tleh premagal Ivačiča.

V 78. minuti so imeli Radomljani lepo priložnost za izenačenje. Pred Zalokarjem se je znašel Janković, vendar je dvoboj dobil krški vratar. Padec v igri Krškega so gosti izkoristili v 88. minuti, ko je izenačil rezervist Kalcerja Gal Primc, ki je unovčil nezbranost domače obrambe.

Krčane naslednja tekma čaka 19. novembra proti Kopru, Radomljane pa dan kasneje proti Mariboru.

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 750, sodniki: Skomina (Koper), Prelog (Preddvor), Beton (Cerklje na Gorenjskem).

* Strelca: 1:0 Haljeta (59.), 1:1 Primc (88.)

* Krško: Zalokar, Pušaver, Krajcer, Vuklišević, Šturm (od 86. Drnovšek), Kramarič, Jurečič, Dušak (od 7. Špiler), Mensah, Haljeta (od 72. Škrbić), Dangubić.

* Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Karamatič, Jazbec, Stoiljkovič, Barkučič, Šipek, Janković, Kovjenić (od 77. Balić), Cerar (od 60. Nunič), Gajič (do 55. Primc).

* Rumeni kartoni: Špiler, Haljeta, Jurečič, Škrbić; Gajič, Janković.

* Rdeč karton: /.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava