kolesarstvo

Žiga Horvat in Žiga Grošelj okrepila Adrio Mobil

8.11.2016 | 09:30 | J. S., foto: KK Adria Mobil

Žiga Horvat

Žiga Horvat

Žiga Grošelj

Žiga Grošelj

Novo mesto - Kolesarski klub (KK) Adria Mobil se je te dni okrepil z dvema mladima kolesarjema. Osemnajstletni Žiga Horvat prihaja iz Dankovcev pri Murski Soboti in triindvajsetletni Žiga Grošelj iz Idrije. Oba mlada kolesarja bosta pokusila zapolniti vrzel ob odhodu Davida Pera in Domna Novaka v tujino, so sporočili iz novomeškega kluba.

Žiga Horvat, do zdaj član KK Tropovci, je eden od najboljših kolesarjev zlate mladinske generacije, ki jo je imela Slovenija letos. Zablestel je predvsem na svetovnem prvenstvu konec sezone v Qatarju, ko je med mladinci zasedel odlično peto mesto. KK Adria Mobil ga je spremljala že dlje časa in je bil že dolgo časa prvi na spisku želja pred novo sezono. Je vsestranski kolesar, ki mu odgovarjajo dolge in zahtevne dirke.

Žiga Horvat: »Za KK Adria Mobil sem se odločil zato, ker je najmočnejša slovenska kolesarska ekipa in imajo veliko izkušenih kolesarjev in tudi osebja, od katerih se bom lahko veliko naučil. Ta prestop mi pomeni veliko, saj vem, da bom v tem klubu dobil vse potrebno za moj nadaljnji razvoj. V naslednji sezoni predvsem pričakujem, da bom dobil čim več izkušenj in se naučil dirkati na "profesionalnem" nivoju«.

Žiga Grošelj je kariero začel kot gorski kolesar pri KK Sloga 1902 v Idriji. Pri osemnajstih je presedlal na cestno kolo in kariero nadaljeval pri Hit Casino v Novi Gorici. Kariero pri članih je nadaljeval v kranjski Savi, za katero je vozil do letos. Trenerja Adrie Mobil, Boštjana Mervarja, je prepričal predvsem na mednarodni dirki Hrvaška–Slovenija, ko je bil v ciljnem sprintu glavnine na novomeškem Glavnem trgu tretji.

Žiga Grošelj: »Ko se mi je ponudila priložnost za prestop v Adrio Mobil, sploh nisem razmišljal, ali naj prestopim ali ne. Želja, da bi vozil za ekipo, kot je Adria Mobil, je bila prisotna že od mladincev. Tako sem izpolnil enega iz med svojih večjih ciljev v kolesarski karieri. Od naslednje sezone pričakujem, da bom še napredoval in izpolnil pričakovanja nove ekipe. V karieri si želim narediti stopničko višje in vem, da je Adria Mobil kot nalašč ekipa zame. Še enkrat bi se rad zahvalil vsem dosedanjim trenerjem in bivšim kolegom iz Save, saj mi brez njih to nebi uspelo«.

‹ nazaj

Galerija (6)

KK Adria Mobil_ 001
KK Adria Mobil_ 002
KK Adria Mobil_ 003
KK Adria Mobil_ 004
KK Adria Mobil_ 005
KK Adria Mobil_ 006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava