kolesarstvo

Adria Mobil v novo sezono s tremi tujci

11.11.2016 | 17:10 | J. A.

Letošnje moštvo Adrie Mobil (Foto: I. Vidmar, arhiv DL)

Letošnje moštvo Adrie Mobil (Foto: I. Vidmar, arhiv DL)

Novo mesto - Ekipa Adria Mobil je za sezono 2017 že skoraj popolna. Poleg Radoslava Rogine sta se ekipi pridružila še dva tujca. To sta 21-letni Italijan Andrea Borso in 19-letni Srb Dušan Rajović, so sporočili iz kluba in dodali, da bomo oba bolje spoznali konec meseca, ko prihajata na prve skupne priprave.

Andrea Borso prihaja iz Bassana del Grappa in je v letošnji sezoni vozil za eno najboljših amaterskih ekip v Italiji - Zalf Euromobil Désirée Fior, v kateri so se v preteklosti kalili številni slovenski kolesarji. Dušan Rajović prihaja iz Kraljeva in je letošnjo sezono preživel v Švici, sicer pa je član BK Metalac iz Kraljeva. Zanj je vso njegovo kariero skrbel nekdanji odlični kolesar Radiša Čubrić in on ima največ zaslug, da bo kariero nadaljeval v Novem mestu.

»Adrio Mobil sem izbral, ker sem potreboval novo ekipo, saj se želim preizkusiti na mednarodnih dirkah. Ekipa je ena najmočnejših kontinentalnih ekip na svetu in veseli me, da sem dobil njihovo zaupanje. Potrudil se bom, da z rezultati opravičim prihod v ekipo. Od sezone 2017 pričakujem veliko. Pričakujem, da bomo kolesarji dobro sodelovali in vsi skupaj napredovali in zmagali veliko dirk,« je povedal Andrea Borso.

Trener Radiša Čubrić: »Veseli me, da je Dušan Rajović odšel v Adrio Mobil. Imel je 3, 4 zanimive ponudbe in jaz sem mu svetoval na izbere Adrio. Mlad je še, saj nima dopolnjenih niti 19 let. Z njim sodelujem od dvanajstega leta starosti. V tem času je zelo napredoval in prepričan sem, da ima v sebi še veliko rezerve. Leto 2016 je preživel v Švici v UCI kampu. Je odličen sprinter in na kožo so mu pisane »klasike«. Dobre rezultate lahko ustvari predvsem v sprintih težkih dirk, kjer vzponi niso daljši od 2-3 km, vendar se mora prej še veliko naučiti. Upam da bo Adria vozila vsaj nekaj dirk U23, da bo lahko pokazal svoje sposobnosti. Podredil se bo ekipi in ji pomagal, če pa se mu bo ponudila priložnost jo bo zanesljivo izkoristil. Letos je zmagal na dveh dirkah v Franciji in bil 18. na SP V Dohi«.

Še nepopolna ekipa 2017: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Gašper Katrašnik, Andrea Borso, Dušan Rajović, Gorazd Per, Žiga Horvat, Žiga Grošelj in Jon Božič

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava