FOTO: S Sevnico praznoval tudi predsednik Borut Pahor

12.11.2016 | 10:15

Župan občine Sevnica Srečko Ocvirk (Foto: M. L.)

Predsednik države Borut Pahor je izročil darilo županu Srečku Ocvirku. (Foto: M.L.)

Dobitniki priznanj v družbi s predsednikom (Foto: M. L.)

V programu so nastopili tudi tolkalci. (Foto: M. L.)

Sevnica - Sinoči je bila v Športnem domu v Sevnici osrednja slovesnost ob prazniku občine Sevnica, kot častni gost in slavnostni govornik je bil tam tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Podelili so priznanja občine Sevnica za leto 2016. Grb občine Sevnica je prejelo Javno podjetje Komunala Sevnica, zlati plaketi so podelili podjetju 3P koncept, inženiring in storitve ter Klubu borilnih veščin Sevnica, srebrno plaketo občine Sevnica so dobili Vladimira Tomšič, Darko Janc in Vida Križnik, dobitnika listin občine Sevnica sta Ludvik Žuraj in Mirko Zupan.

Župan Srečko Ocvirk je po izreku dobrodošlice predsedniku Pahorju in njegovi soprogi Tanji Pečar rekel, da ocenjuje, da so tudi v tem letu v Sevnici veliko naredili za skupnost.

Vlada zmanjšuje razpoložljivi denar za občine, a v Sevnici tudi v takih razmerah uspejo vlagati in enakomerno razvijati občino in tako tudi ohranjati razvito podeželje. Rekel je, naj z načrtovanjem novih cest podpira enakomerno poselitev občine tudi država, s čimer je najverjetneje mislil na načrtovanje trase bodoče tretje razvojne osi na sevniškem območju, s katero tukaj trenutno niso zadovoljni.

»Smo v času, ko je Sevnica, kot ni bila še nikoli, v središču zanimanja sveta,« je rekel župan Srečko Ocvirk in izrazil zadovoljstvo in ponos nad izvolitvijo Donalda Trumpa za predsednika ZDA.

Predsednik Borut Pahor je dejal, da letos naša domovina zaznamuje svojih 25 let. V teh 25 letih smo dosegli veliko uspehov. Eden od vidikov razvoja je razvoj lokalne samouprave. Odločitev, da imamo veliko občin, je dobra. Rekel je, da je bil sinoči stodvainštiridesetič na prireditvi, kot je bila ta v Sevnici. Ob tem ugotavlja, da je lokalna samouprava – občine, župani, občinski sveti - prevzela nase veliko breme delovanja skupnosti. In tako je lokalna samouprava pomagala prebroditi tudi največjo krizo.

Kot je rekel, je bil doslej dvakrat v Sevnici. Občina Sevnica po njegovem postaja vse vitalnejša in tukaj je videti množico priložnosti.

Pahor je rekel, da smo kot narod naredili v zadnjem času nekaj korakov k enotnosti, ki kažejo, da smo kot narod zrelejši. Kot država Evropske unije smo se znašli pred vprašanji, kako naprej. Rekel je, da osebno močno podpira evropsko idejo. Toda kot evropsko usmerjen politik ugotavlja, da je evropska ideja v zadnjih letih izgubila privlačnost, ker je Evropska unija manj učinkovita. Namesto da bi krepili sodelovanje in krepitev Evropske unije kot skupnosti, se krepi občutek, da moramo poudarjati nacionalno politiko. Izrazil je željo, da se Evropska unija razvija naprej. Če pa se Evropska unija ne bo krepila v tej smeri, mora Slovenija že zdaj razviti svoje ustanove tako, da bo sposobna delovati. Pri tem je uporabil izraz, da mora razviti svoje ustanove, da bodo robustne.

Predsednik Pahor je rekel, da smo na človeški način vsi ponosni, da je prva dama Amerike iz Sevnice. Kot je povedal, je tudi Tanja, tj. njegova partnerka, po starih starših iz Sevnice.

Predsednik Borut Pahor je županu Srečku Ocvirku izročil darilo, slovensko zastavo, kot priznanje za dosežke pri vodenju občine Sevnica.

Obiskovalci so si sinoči ogledali tudi filmsko reportažo o delu in javnih dosežkih v občini v zadnjem obdobju.

Na prireditvi, ki sta jo povezovala Tanja Žibert in Ciril Dolinšek, so nastopili pevka Kaja Pavlič iz Sevnice, učenci Glasbenih šol Sevnica in Krško, Godba Sevnica in mažorete Društva Trg Sevnica.

M. L.

Galerija

Komentarji (9)

12.11.2016–3   (0)   (3)   Oceniponos ? 
Zadovoljstvo ob izvolitvi Trumpa ? Se vidi po protestih v ZDA kako so zadovoljni ?
12.11.2016 1   (2)   (1)   OceniVprašanje 
"ponos" - ali si ti morda eden od preštevilnih predstavnikov bližnjih vzhodno-južnih sosedov ? Ti so zelo aktivni v SLO medijih okoli te teme. Jih takoj prepoznaš po "naklonjenosti" glede izidov.
13.11.2016 2   (2)   (0)   Ocenirambo 
Pa saj je melanija Avstrijka, tako je rekla v intervjuju? kaj se pa gre ta barbika? ZANIMIVO. Zakaj pa niso bili TAKO GLASNI PRED VOLITVAMI ? In tako podprli Trumpa? Pi***ce. Pred volitvami je bilo pljuvanja po Melaniji, in živela Klintonova, a zdaj je pa slavnosni govor v Sevnici . Sv. Melanija pomagaj...Da sem jaz melanija bi odjeb**** vse po vrst! Bo Trump naredil reda -tudi pri nas.Počas. Vse pride tudi do nas -po ovinkih in čez čas. Spremembe namreč! Dost je blo raznih sluzavcev,manipulantov, lopovov in barab predolgo so vladali.:)
13.11.2016Oceniopazovalec 
Borči je včasih rekel Sevnica pri Ljubljani sedaj pa bo moral reči Ljubljana pri Sevnici
13.11.2016 2   (2)   (0)   Ocenideset 
nič ne bo barbika rekel, ker ne bo vžna ne Lj ne Sevnica. sv Melanija je Avstrijka....in nehajte ji lest v rit, ko ste tako složno pred tem pljuvali po njej po vseh medijih. Nič kaj dosti ne bo s te moke.....pljuni in poliži ne špila pri Trumpu. Poglejte v tujih medijih kaj pišejo o njegovem značaju. vanj se ne vklaplja ta brezhrbtenična vlizlnjenost slovenskih podrepnikov.
13.11.2016 1   (1)   (0)   Ocenijanez 
Zdaj bi radi vsi imeli sorodnike v Sevnici. Prav po slovensko, prvo kritiziraš nato lezeš..., tako kot je povzel pred mano -"podrepniki". Zdaj tudi g. Pahor podpira, da je dobro, da je veliko občin. Res ne morem verjeti kaj znajo politiki, ko gre za njihovo preračunljivost. Zato pa se je zgodil Tramp, ki vsaj pove kar kar večino kar res misli. Vsa osladnost bo prej ko slej morala v ropotarnico.
13.11.2016Ocenideset 
tako je janez. Tramp je zelo načelen človek, trmast , neodvisen, komandovalen ter neupogljiv. Kot tak tudi ceni sebi podobne. Ti sedanji ne dosegajo teh normativov zato bodo s svojim prilizovanjem le po prstih dobili. In oni se tega že po malem zavedajo vsi...zato je toliko slabe volje med njimi. Sicer pa dosti so nam ostalim srali po glavi zdnjih nekaj desetletij,čas sprememb je nastopil!
14.11.2016Oceniluka 
Direktor Komunale je imel vrhunski govor. Kratko, jedrnato. Kandidat za župana?
14.11.2016 3   (3)   (0)   Ocenitrečko 
Žal se tako pomembne slovesnosti zapacajo z ljudmi, ki so po značaju brez kvalitet in so po profesiji politiki! Eden od takih je tudi predsednik barbika!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava