rokomet

Rokometaši Krke z Obale nasmejanih obrazov

13.11.2016 | 08:25 | J. A., foto: MRK Krka

RD Istarbenz Plini Izola : MRK KRKA 18 : 26 (12:10)

Rokometaši Krke z Obale nasmejanih obrazov
Rokometaši Krke z Obale nasmejanih obrazov

Izola - Rokometaši Moškega rokometnega kluba (MRK) Krka se z Obale vračajo z novo zmago. V dvorani Kraška v Izoli so prepričljivo ugnali Izolane, ki še naprej ostajajo na repu prvenstvene lestvice, saj v letošnji sezoni še niso okusili slasti zmage, medtem ko so se farmacevti z osmo zmago v jesenskem delu tekmovanja še bolj utrdili na 3. mestu, so sinoči sporočili iz novomeškega kluba.

Uverturo pred sredino tekmo z Ribnico so krkaši opravili z odliko. Izolani so bili sicer dokaj enakovreden tekmec večji del prvega polčasa, ko so po začetnem zaostanku prišli do izida 5:5 in 6:7, Novomeščani pa so si nato ob koncu prvega dela priigrali majhno prednost, ki jo je le na -2 znižal Mladen Radojevć.

Nadaljevanje je bilo nato precej podobno. Izola je bila blizu do sredine drugega dela, ko je zaostajala s 15:16, potem pa se je domačim ustavilo v napadu. Deset minut so neuspešno skušali doseči zadetek, v tem času pa je Krka nanizala pet golov. Pri 22:17 v 55. minuti je bilo tako že jasno, da bosta točki odšli na Dolenjsko. Dolenjci so imeli tri razpoložene strelce, osem golov je dosegel Timon Orlič, ki se je vrnil po dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena,po sedem pa Jan Jurečič in Grega Okleščen, pri Izoli je bil s šestimi najučinkovitejši Jakob Vukovič.

Izolska ekipa bo v naslednjem krogu 19. novembra gostila Trimo Trebnje, Krka pa bo že 16. novembra gostovala na težkem terenu v Ribnici.

Izjave po tekmi:

Borut Hren, trener Izole: " Mislim, da je individualna kvaliteta rokometašev iz Novega mesta danes odločila tekmo. Jaz fantom tokrat nimam kaj zamerit glede pristopa, kar sem jim lahko v prejšnjih tekmah, tako imamo nekaj, na čemur lahko gradimo in gremo dalje".

Timon Orlič, igralec Krke: " Za nas je bila to kar težka tekma, torej težko gostovanje. Na koncu smo rezultat dobro izvekli glede na stanje, kakršno je bilo med tekmo, smo na koncu le osvojili nov par točk. Sicer pa sam pristop danes ni bil na nivoju, se pa zmagi jasno, ne gleda v zobe".

Dvorana Kraška, sodnika Pajič (Krško), Pirc (Hrpelje).

Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič, Stopar 1 (1), Božič 2, Beganovič, Zorič-Stepančič, Selišnik, Čolić, Žgavec 2, Logar, Vuković 6, Poberaj-urh 2, Radojević 3, König, Redžič 2, Madžarevič.

MRK Krka: Nunčič, Rašo 3, Jurečič 7 (3), Lavrič, Didovič, Okleščen 7, Pršina, Tomić, Irman, Jakše, Rašo, Bezgovšek, Orlič 8, Adamčič 1, Klobčar.

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 2 (1), Krka 3 (3).

Izključitve: Istrabenz Plini Izola 10, Krka 10 minut.

‹ nazaj

Galerija (11)

mrk001
mrk002
mrk003
mrk004
mrk005
mrk006
mrk007
mrk008
mrk009
mrk010
mrk011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava