Kolesarski klub Adria Mobil predstavil še zadnjega člana ekipe

15.11.2016 | 10:20

Novo mesto - KK Adria Mobil ima ekipo za sezono 2017, ta bo štela deset kolesarjev in Gregor Gazvoda je zapolnil še zadnje mesto v ekipi. "Gre za izkušenega kolesarja s Ptuja, ki ima bogate izkušnje tudi z največjih dirk, saj je bil leta 2012 član francoske ekipe svetovne serije AG2R in z njo nastopil tudi na Giro d' Italia," so sporočili iz kluba.

Petintridesetletni Ptujčan je v svoji karieri zamenjal številne ekipe v Evropi in Aziji. Nazadnje je dirkal 2015, ko je bil član japonske ekipe Kinan cycling team, kajti lani mu ni uspelo najti ekipe in je pavziral. Gre za izkušenega kolesarja, ki mu najbolj ležijo predvsem kronometri. Je večkratni državni prvak na kronometer in bivši državni reprezentant. Največji uspeh v karieri je dosegel leta 2011, ko je zmagal na dirki Tour Of Qinghai Lake visoke HC kategorije.

Ekipa KK Adria Mobil 2017: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Gašper Katrašnik, Andrea Borso, Dušan Rajović, Gorazd Per, Žiga Horvat, Žiga Grošelj, Jon Božič in Gregor Gazvoda

Trener Boštjan Mervar je o ekipi za sezono 2017 dejal: »Imamo tri izkušene kolesarje in sedem mladih. Pričakujem, da bodo mladi kolesarji vlekli voz skozi sezono. V karieri so že dokazali, da so talenti in sedaj morajo to dokazati tudi med elito. Starejši jim bodo stali ob strani in usmerjali ko bo to potrebno in jim nudili vso podporo. Veliko pričakujem od Dušana Rajovića, ker je v zaključkih dirk zelo hiter in takega kolesarja krvavo potrebujemo. Na najtežjih dirkah kot so dirke Po Sloveniji, Hrvaški in Avstriji računam predvsem na izkušenejši del ekipe«.

Gregor Gazvoda: »Adria Mobil je vrhunska ekipa, ki je zelo spoštovana s strani celotnega kolesarskega sveta in kot taka vsakemu kolesarju predstavlja željeno sredino. V novo sezono se podajam svež in motiviran. Vodstvu se zahvaljujem za zaupanje, skušal ga bom upravičiti v največji meri«.

J. A., foto: Goran Badovinac

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava