kolesarstvo

Kolesarji in tekači prvič skupaj na sobotnem krosu

23.11.2016 | 10:05 | M. M., foto: Andrej Matič, Damir Kovačič

Kolesarji in tekači prvič skupaj na sobotnem krosu

Novo mesto - »V soboto bomo priča zgodovinskemu dogodku. Prvič v Sloveniji se bodo pomerili tekači in kolesarji. Na Novomeškem krosu bodo tekači nastopili v krosu in kolesarji v ciklokrosu. Slednji bo štel za državno prvenstvo,« je sporočil Srečko Glivar iz KK Adria Mobil. Tekmovanje se bo začelo ob 9.30 na Bajnofu pri kmetijski šoli v Novem mestu. Trasa bo atraktivna, zato se po njegovih besedah obetajo zanimiva tekmovanja.

Za organizacijo zahtevnega tekmovanja so moči združili KK Adria Mobil, JB center in FIT klub Primoža Kobeta. V krosu se bodo tekači pomerili v šestih kategorijah, od mlajših pionirjev in pionirk do članov. Proga bo dolga glede na starostno kategorijo od 1000 do 8000 metrov.

Na državnem prvenstvu v ciklokrosu bodo nastopili najboljši slovenski kolesarji, ki se ukvarjajo z to disciplino ali jim služi kot priprava na prihajajočo sezono, so še sporočili organizatorji. Kolesarji nastopajo v sedmih starostnih kategorijah. Tekmovanje se bo prav tako začelo ob 9.30, ko se bodo prvi na pot podali kolesarji, stari do 15 let. Tekači in kolesarji se bodo izmenjavali vse do 15. ure, ko bo na programu elitna dirka članov v ciklokrosu, na katerem pričakujejo tudi nekaj najboljših slovenskih poklicnih kolesarjev.

Na tekmovanje so še posebno vabljeni predšolski otroci in šolarji do enajstega leta starosti, ki se bodo pomerili na 400 m dolgi progi. Vsi bodo prejeli medalje in simbolične nagrade, tekmovanje pa bo potekalo ob vsakem vremenu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava