rokomet

Ribničanom uspelo, kar Velenjčanom ni

27.11.2016 | 09:45 | I. V.

Foto: I. Vidmar/arhiv DL

Foto: I. Vidmar/arhiv DL

Ribnica - Rokometašem Ribnice je na povratni tekmi tretjega kroga pokala evropske rokometne zveze uspelo nadomestiti zaostanek petih zadetkov iz romunskega Temišvara, kjer sta nalogi nedorasla albanska sodnika domačinom omogočila nezasluženo prednost. Bojazen, da bo zaradi tega Ribnica opeharjena za nastop v skupinskem delu pokala Evropske rokometne zveze, je bila odveč.

Ribničanom je tako uspelo, kar Velenjčanom, ki so na povratni tekmi v Berlinu sicer senzacionalno s 32:29 premagali tamkajšnji Füchse, ni, - uvrstili so se v skupinski del pokala EHF in to v svoji prvi sezoni nastopanja na evropski rokometni sceni.

Ne le da so Ribničani nadomestili zaostanek petih zadetkov, tem so dodali še šest in se v skupinski del uvrstili s skupnim izidom 52:46. Tokrat so že začeli izvrstno in po desetih minutah igre vodili s 6:1, kar je pomenilo, da je zaostanek s prve tekme izničen, do polčasa pa so prednost zvišali na osem točk (17:9), kakršna je bila razlika tudi deset minut pred koncem. Očitno so se kljub očitni premoči Ribničani tudi tedaj zavedali, da to še ni znak za veselje, tako da v zaključku niso popustili, ampak so razliko zvišali na 11 zadetkov ter se tako na veličasten način uvrstili v skupinski del pokala EHF, kjer bodo v svoji skupini  zelo verjetno klub za daleč najnižjim proračunom, a, kot so pokazali sinoči, ne brez možnosti.

Riko Ribnica : Politehnica Temišvar 30:19 (17:9)

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 9, Fink 4, Grebenc 3, Knavs 1, Henigman 7, Skušek, Pucelj, Pahulje, Nosan, Kovačič 3, Erak 3, Kljun, Kulenović, Košmrlj.

Politehnica Temišvar: Paius, Milošević 2, Simicu, Neamtu 2, Lasica 3, Savić, Stefan, Marjanović 2, Guranescu, Lazarov 4, Daskaloski, Furak, Pejović 1, Fenici 4, Simović, Santeiu 1.

Sedemmetrovke: Riko Ribnica 2 (1), Politehnica Temišvar 3 (2).
Izključitve: Riko Ribnica 17, Politehnica Temišvar 14 minut.
Rdeči karton: Košmrlj (38.).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava