košarka

Partizan pretežak zalogaj

4.12.2016 | 09:00 | B. B.

Krka : Partizan 70:82 (21:22, 39:31, 49:55).

Foto: Krka/Danilo Kesić

Foto: Krka/Danilo Kesić

Foto: Krka/Danilo Kesić

Foto: Krka/Danilo Kesić

Košarkarji Krke so v 12. krogu lige Aba izgubili s Partizanom. To je tretji zaporedni poraz v ligi Aba, s čimer so Novomeščani zdrsnili pod 50-odstotni izkupiček. Že jutri, v ponedeljek,  ob 21. uri bo Krka gostovala v Stožicah v zaostali tekmi 2. kroga.

Beograjčani, ki jih vodi nekdanji strateg Krke Aleksandar Džikić, so bili za oslabljeno domačo zasedbo pretežak zalogaj. Gostje so vodili praktično vseh štirideset minut. Do dvomestne prednosti so prišli na začetku druge četrtine, nato vseskozi prepričljivo vodili, Krki pa vseeno ponudili dve priložnosti za preobrat.

Na začetku drugega polčasa so se gostitelji približali na 39:43 - Partizan se jih je tedaj otresel z delnim izidom 6:0, še bližje pa so prišli v 34. minuti, ko je semafor kazal 59:60. Žal so se tudi v tem primeru domači zatekli k individualnim akcijam, ki niso obrodile sadov, tako da so Srbi z delnim izidom 7:0 odnesli dve točki.

Pri Partizanu je pet igralcev imelo dvomestne številke v stolpcu točk, za Krko pa je Matic Rebec dosegel 18 točk in imel deset podaj, 14 točk je zbral Matej Rojc, deset točk in osem skokov pa Žiga Dimec.

Dejan Mihevc, trener Krke: 

"Čestitam Partizanu NIS za zmago. Na koncu ne morem ničesar zameriti svojim fantom. Odigrali smo najbolje, kar smo v tem stanju sposobni. Tekmo smo izgubili predvsem zaradi naše neizkušenosti- Partizan NIS ima res izkušene rezultate, mi pa smo,  ko smo se približali na točko zaostanka, nekajkrat nespametno reagirali in plačali ceno mladosti. Veliko časa za razmišljanje nimamo. Narediti moramo vse, da se čim bolj regeneriramo in v ponedeljek odigramo čim bolje."

Erjon Kastrati, igralec Krke: 

"Čestitam Partizanu NIS za zasluženo zmago. Težko je igrati proti tako izkušeni ekipi, ki je tudi odlično vodena. Bili smo celo tekmo v igri, ampak na koncu se je poznala naša neizkušenost."

Aleksandar Džikić, trener Partizana NIS: 

"Predvsem bi rad čestital kolegu Mihevcu, ker so nas res namučili, čeprav so igrali brez prvega strelca in skakalca moštva Lukovića, ki igra res dobro sezono. Veliko težav nam je povzročala igra s petimi malim igralci. To smo nekajkrat izkoristili, nekajkrat ne. Težave smo imeli tudi z ultra hitro igro Rebca, ki igra z veliko samozavesti in svobode v igri ter ga je težko nadzirati. Zadovoljen sem z zmago, gremo naprej, že v torek nas čaka nova tekma."

Franklin Robinson, igralec Partizana NIS: 

"Težko gostovanje za nas. Prišli smo po za nas pomembno zmago. Igrali smo agresivno in uspeli nadaljevati niz zmag.«naše neizkušenosti- Partizan NIS ima res izkušene rezultate, mi pa smo, ko smo se približali na točko zaostanka, nekajkrat nespametno reagirali in plačali ceno mladosti. Veliko časa za razmišljanje nimamo. Narediti moramo vse, da se čim bolj regeneriramo in v ponedeljek odigramo čim bolje."

* Dvorana Leon Štukelj, gledalcev 1200, sodniki: Belošević (Srbija), Špendl (Slovenija), Mitrovski (Makedonija).

* Krka: Rebec 18 (3:6), Curry 5, Kastrati 2, Rojc 14 (2:2), Dimec 10, Čebular 6 (1:1), Ritlop 8 (1:2), Polutak 1 (1:2), Elliott 6.

* Partizan: Robinson 15 (4:6), Vrabac 1 (1:2), Marinković 3 (1:1), Veličković 18 (2:3), Birčević 12 (1:1), Koprivica 2, Andrić 12, Hatcher 12 (4:5), Luković 7 (1:2).

* Prosti meti: Krka 8:13, Partizan 14:20.

* Met za tri točke: Krka 6:23 (Rojc 2, Rebec, Curry, Čebular, Ritlop), Partizan 8:25 (Andrić 4, Hatcher 2, Birčević, Robinson).

* Osebne napake: Krka 22, Partizan 20.

* Pet osebnih: /.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava