kočevsko-ribniško

Prenovili bodo nevarni cestni odsek

22.8.2017 | 08:35 | S. G.

Foto: spletna stran občine Kočevje

Foto: spletna stran občine Kočevje

Kočevje - Direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko in župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič sta včeraj podpisala pogodbo s podjetjem CGP d.d., izbranim izvajalcem gradbenih del, za prestavitev glavne ceste za potrebe ureditve železniškega nivojskega prehoda »Stara Cerkev« pri Kočevju.

Prenovili bodo nevarni cestni odsek
Prenovili bodo nevarni cestni odsek

Gradbena dela ureditve prehoda, v vrednosti 884.172,00 evrov, bo izvajalo podjetje CGP d.d.. Projekt je v glavnini financiran s strani Direkcije RS za infrastrukturo, delno pa s strani Občine Kočevje. Kot je za STA povedal kočevski župan Vladimir Prebilič, bodo skupaj  celovito prenovili približno dvokilometrski zdaj prometno nevarni cestni odsek.

Cestišče in železniški tiri se namreč ponekod močno zbližajo, ker bo po prenovi železniške proge Kočevje-Ljubljana po tej po skoraj pol stoletja vnovič stekel železniški promet, pa želijo pred njegovo vzpostavitvijo urediti tudi omenjeni nivojski prehod oz. križanje z železnico.

Prehod bodo opremili tudi z zapornicami. Hkrati s cestiščem bodo uredili kolesarsko stezo in cesto uredili tudi po zahtevah prometne varnosti pešcev. Približno dvokilometrski cestni odsek, na katerem se je zgodilo več težjih prometnih nesreč in nekatere tudi s smrtnim izidom, bodo tudi geometrijsko poravnali.

Dela na lokaciji se bodo začela v septembru in trajala predvidoma 3 mesece, pa so še zapisala na občinski spletni strani.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava