posavje

Montažni krožišči bodo preuredili v stalni

10.9.2017 | 17:30 | J. S.

Foto: Občina Krško - arhiv DL

Foto: Občina Krško - arhiv DL

Krško - Montažni krožišči, ki so ju za okrepitev prometne pretočnosti križišč ob savskem mostu v Krškem postavili pred tremi leti in pol, bodo preuredili v stalni. Naložba bo stala nekaj manj kot pol milijona evrov, nekaj več kot polovico denarja bo prispevala republiška Direkcija za infrastrukturo, nekaj manj kot 230.000 evrov pa krška občina.

Krški župan Miran Stanko je povedal, da bo krški Kostak z gradbenimi deli, ki jih bodo predvidoma končali do konca leta, začel 18. septembra, poroča STA. Rekonstrukcija krožišč bo obsegala tudi preplastitev cestišča, ureditev hidroizolacije in zamenjavo kovinskih elementov, ki so potrebni zaradi raztezanja mostovne konstrukcije.

Dela bodo zastavili stopenjsko. Med temi bodo promet na omenjenih krožiščih usmerjali s semaforji, uredili bodo tudi obvoze.

Predvidoma od konca oktobra do konca leta bodo omenjeni savski most kot tudi bližnji in s tem povezani nadvoz preko železniške proge zaprli za avtomobilski promet. Most in nadvoz pa bosta za pešce ves čas prehodna, je še povedal Stanko.

Po podatkih krške občine so se za preureditev omenjenih semaforiziranih križišč v krožišča po dogovoru s takratno z Direkcijo za ceste odločili zaradi slabe pretočnosti križišč na obeh straneh osrednjega krškega savskega mosta. Ta je namreč močno ovirala promet, v primeru nesreče v tamkajšnji nuklearki pa bi lahko ogrozila hitro evakuacijo.

Križišče pred mostom na prednostni državni in glavni posavski cesti Drnovo-Brestanica v območju križanja z regionalno cesto Krško-Brežice in občinsko cesto za Trško goro pri Krškem je bilo v času prometnih konic problematično zaradi velike gostote prometa, semaforizacije in počasnega vključevanja vozil iz neprednostnih smeri.

Podobno je bilo ob prometnih konicah upočasnjeno vključevanje na odcep za tovarno Vipap z videmske strani. S postavitvijo montažnih krožišč na omenjenih križiščih, ki so ju uredili kot enopasovni štirikraki montažni krožišči, pa so razbremenili tudi promet skozi mestno središče, še poroča STA.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava