bela krajina

Hosekra in Big Berry s Slovensko hišo na zimskih olimpijskih igrah

17.10.2017 | 16:00 | S.G.

Big Berry hišice ob Kolpi navdušujejo mnoge. Zanimivo bo videti, kako bodo izgledale v zimskih razmerah v Južni Koreji, kjer bodo februarja 2018 potekale zimske olimpijske igre. (Foto: M.B.J., arhiv DL)

Big Berry hišice ob Kolpi navdušujejo mnoge. Zanimivo bo videti, kako bodo izgledale v zimskih razmerah v Južni Koreji, kjer bodo februarja 2018 potekale zimske olimpijske igre. (Foto: M.B.J., arhiv DL)

Metlika - Družba Hosekra iz Slovenske Bistrice, ki je v Primostku pri Gradcu v Beli krajini pred poldrugim letom odprla Big Berry lifestyle kamp ob Kolpi, bo za zimske olimpijske igre, ki bodo februarja 2018 v Južni Koreji, postavila Slovensko hišo. Zgradili jo bodo v južnokorejskem mestu Pyeongchang.

Iz podjetja Big Berry so sporočili, da bodo postavili Slovensko hišo pri olimpijskem smučišču Alpensia. Zamisel so našli pri tradicionalnem slovenskem kozolcu, avtohtoni arhitekturni slog pa bodo združili z znanimi tradicionalnimi azijskimi elementi ali lampijončki.

Kot še poroča STA, bo večnamenski prostor Slovenske hiše glavno družabno površino z restavracijo združeval z dvema avditorijema, z avlo in odprtimi prostori za razstave ali predstavitve sponzorjev, so še navedli.

‹ nazaj

Komentarji (7)

17.10.2017Oceniabecedarij 
pa naj razume kdor more...
18.10.2017 2   (2)   (0)   Oceninande 
Pa to je drvarnica ne slovenska hiša..........
18.10.2017OceniRoman 
Plastik fantastik
19.10.2017OceniLegat 
Ta grdi pleh ne sodi ob Kolpi ,kar naj ga imajo na Olimpijadi
19.10.2017Oceninande 
Baje bodo take hiške tudi v Brezju postavili? A ve kdo kaj več o tem? So samo zaropotali pred vlado, evo so prec rezultati.
19.10.2017 2   (2)   (0)   OceniLojz 
Ta bajta je za enkratno uporabo kot cekretpapir, pejte jo v detajle pogledati kako je narejena znotraj v živo in ne glejte slike iz spleta
19.10.2017Oceniturist 
Koliko obiskovalcev je bilo v tem kampu , kje se vidi koliko je bilo turistične takse plačane, da vidmo kaj je cena tega sodobnega bivanja ob Kolpi v PLEHU , IVERICI IN POLIURETANU,

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava