Dr. Božo Flajšman in Milan Kučan začela Zimske kratkočasnice

7.12.2017 | 08:30

Metlika - Včeraj so se v tukajšnjem hotelu Bela krajina začele Zimske kratkočasnice, ki jih v sodelovanju z Ljudsko knjižnico Metlika že deveto leto zapored pripravlja metliška območna izpostava JSKD. Včeraj je metliški rojak dr. Božo Flajšman gostil Milana Kučana, večer pa so popestrili člani metliške folklorne skupine Ivana Navratila ter Slavko in Toni Plut.

Flajšman in Kučan sta v uri in pol obdelala kar precej tem, nekoliko pa jima je pomagal še izzvani dr. Dušan Plut, ki je menil, da bi se morali v Beli krajini povezati, izdelati skupno strategijo, predvsem pa si postaviti vprašanje, kaj sploh hočejo. Eden večjih problemov Belokranjcev pa je po njegovem mnenju, da nimajo poslanca v državnem zboru. Sicer pa bi morali ukiniti državni svet ter uvesti zbor regij, ki bi bil enakovreden državnemu zboru.

Kučan pa je na vprašanje, kaj meni o žici ob Kolpi dejal, da je Slovenija morala izbrati med slabo in slabšo rešitvijo. »Sedaj je lahko reči, da je žica nepotrebna. To bi morali reči, ko so jo postavljali, vendar bi morali najti alternativo. Jaz je nisem imel. Žica pa sploh ne bi bila potrebna, če bi se lahko dogovorili s Hrvati,« je menil Kučan.

Flajšman je dejal, da bi Belokranjci namesto žice zagotovo raje imeli tunel pod Gorjanci in boljšo cestno povezavo z ostalo Slovenijo. Kučan je pojasnil, da je Slovenija nekdaj imela politiko policentričnega razvoja, ki je poskušala zmanjšati razlike med razvitimi in nerazvitimi. Logika centralistične države pa je, kot je dejal, center in razdrobljene občine, manjka pa vmesni člen.

Prihodnjo sredo bo na Zimskih kratkočasnicah gost Boruta Omerzela Bogdan Fink, 20. decembra pa bo Verica Marušič gostila Vesno Žist. Prve kratkočasnice v prihodnjem letu bodo 10. januarja z Majo Weiss in njeno gostjo Metko Krašovec, 17. januarja bo Mirjam Bezek Jakše gostila Alenko Mozetič Zavrl, na zadnjih kratkočasnicah v deveti sezoni pa bo 24. januarja Matjaž Rus gostil Sašo Dončiča. Vse prireditve bodo ob 18. uri v hotelu Bela krajina.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (105)

7.12.2017 1   (2)   (1)   OceniMIha 
Milančku bi lahko postavili mnoooogo vprašanj, prav toliko skoraj nič manj pa tvojemu velikemu vodji JJ orgazmika:) Tudi njega bi bilo potrebno zaradi bolšega jutri poslati v poko j, da dobe mlajši vsaj malo upanja na boljši jutri.
7.12.2017–6   (0)   (6)   OceniJože 
KRALJ! Lepo da pride!
7.12.2017–7   (0)   (7)   Ocenipopendekl 
Ja draga moja organika. Če na tronu želiš svojega malika, ki je s tremi skoki na novinarke v CD osvobodil Slovenijo, bo potrebno nabaviti nove svečke in nabrusiti protezo za stare sendviče ter se postaviti v kurjaško vrsto. Naj ti v izogib stroškom in slabšemu zdravju prišepnem: četudi pričnete s kurjenjem takoj vam nikoooli več ne bo uspelo! Prištinski dohtar se je hvalabogu izpel, se pa na obzorju kaže približno enako pokvarjen naslednik. Kučan pa je edini še živeči politik, kajti vsi ostali, ki nam krojijo vsakdan so politikanti, nekateri pa še to ne.
7.12.2017 2   (2)   (0)   OceniDUSAN 
@jože pa kako je lahko komunist kralj
7.12.2017 1   (1)   (0)   Ocenimiki 
vsak narod ima politike kot si jih zasluži, da ne rečem izvoli, zmreaj slabšposebej ko gledam glumce ala violtte
7.12.2017 3   (3)   (0)   Ocenikr tak 
Stara belokranjska zgodba. Nekdanja "zibelka partizanstva" ponižno caplja v družbi najmanj razvitih v državi. V občini vlada letargija, Metlika je vse bolj zanemarjena, hotel pa poln starih rdečkarjev. Pa krivec, ga imamo? Seveda, to je opozicija in njen nagnusni vodja JJ.
8.12.2017Ocenires je 
@ah prav imaš vse drzi najodgovornejši za neukrepanje je tovariš ,komunist , veleizdajalec , ¸¸
8.12.2017Oceniabecedarij 
bome da res, da je Tito dobro zapapril domobrančekom...
8.12.2017Ocenijozetov Pepe 
Kdo je ta Flajšman , malo je teh obžoževalcev , prazna miza pa ni ljudi
8.12.2017Ocenidedek 
@Abecedarij ti sigurno veš zakaj je Kučan , tako nespodobno reagiral pri razorožitvi in prepustil orožje zločinski , okupatorski, komunistični JLA

Komentiraj prispevek