Veber izstopil iz poslanske skupine SD, odslej bo deloval kot samostojni poslanec

20.12.2017 | 12:00

Janko Veber (Foto: M.L.-S., arhiv DL)

Janko Veber (Foto: M.L.-S., arhiv DL)

Ljubljana, Kočevje - Janko Veber je po včerajšnjem zasedanju državnega zbora Matjaža Hana, vodjo poslanske skupine SD v Državnem zboru RS, obvestil, da izstopa iz poslanske skupine SD. "Tudi v prihodnje bom vestno in odgovorno opravljal svoje delo, saj zastopam stališče, da moramo biti poslanci in poslanke predstavniki vseh volivk in volivcev, ne pa ujetniki odločanja v vrhovih političnih strank," je v sporočilu za javnost zapisal Veber. 

Kot je pojasnil, se v zadnjih mesecih prepogosto ni mogel več poenotiti z večinskimi odločitvami poslanske skupine SD. "Poleg tega pa me je odnos odločevalcev do nekaterih področij družbenega življenja prepričal, da moram še bolj odločno uveljaviti svoja načela in zaveze, ki sem jih dal volivcem in volivkam. Najpomembnejše področje, ki se mu posvečam že vse poslanske mandate, je odnos do lastnine. Na dveh področjih. Prvo zajema odpravo družbene neenakosti z odnosom do družbene lastnine. Drugo pa nacionalni odnos do lastnine proizvodnih in drugih potencialov, ki opazno in neopazno polzijo v lastniške kremplje plenilcev različnih formatov in pisanega porekla. Do tega bistvenega in nenadomestljivega nacionalnega bogastva je odnos v sedanjem sklicu slovenskega parlamenta preveč pasiven in preveč brezbrižen. Samostojnost Slovenije lahko ubranimo samo z ustreznimi materialnimi osnovami in z umnim gospodarjenjem potencialov. V ta segment pa ne sodita razprodaja in druge omejitve upravljanja s premoženjem. Zato se mi v preostanku mandata zdi vredno opozarjati na ta področja brez špekulacij in z visoko odgovornostjo," je še sporočil Veber, ki bo odslej deloval kot samostojni poslanec.

S. G.

Komentarji (8)

20.12.2017 3   (5)   (2)   OceniJože 
zadnji čas, da je odstopil! NAJ IZSTOPI TUDI IZ POSLANSKIH VRST IN SE UPOKOJI!!Škoda, da ga niso vrgli ven..
21.12.2017 8   (8)   (0)   Oceniorganika 
Veber je v slovenski politiki že od nastanka samostojne države, bil je poslanec, župan, predsednik državnega sveta, minister za obrambo, z eno besedo, imel je največji vpliv na nastajanje in sprejemanje zakonov, ki so v veliki meri omogočili, da se je državna lastnina z največjo hitrostjo spreminjala v privatno in takrat ni rekel nič. Ni protestiral, ko so si Petan, Zidar, Bavčar, Šrot, Šešok, Rigelnik, lastnik ljubljanskega BTC, ne vem več kako se piše in še veliko drugih, prisvajali podjetja, jih uničevali, na cesto pošiljali delavce, itd. Lahko navedem samo tisti zakon, po katerem je na primer Zidar ustanovil hčerinsko firmo in delavce z več desetletji dolgo delovno dobo "preselil" v to firmo, kar mu je omogočilo, da je čez mesec ali dva te iste delavce odpustil brez vsake odpravnine. Se je takrat oglasil Veber ? Seveda ne, prvič se je oglasil v primeru Telekoma, ki med drugim izvaja prisluškovanja državljanov Slovenije, morda ne samo na osnovi sodniškega dovoljenja ??? Z eno besedo, Veber je bil tiho do tistega trenutka, ko je izgubil varnostnika, službeno vozilo in diplomatski potni list ! In sedaj bi se šel nekakšnega slovenskega Robina Hooda, ki bo zagotovo utihnil tisti trenutek, ko bo znova zajahal kakšno dobro plačano funkcijo v vladi ali parlamentu. Za piko na "i", bi se šel Veber še novo nacionaliacijo premoženja slovenskih državljanov, ko pa so se sprejemali zakoni, na osnovi katerih so tajkuni pokradli dobršen del državne lastnine, je bil v udobnem fotelju in luksuznem službenem vozilu čisto tiho. Takih pravičnikov bo v naslednjih mesecih še zelo veliko, po volitvah pa se ve, da bodo znova vsi postali oholi in objestni, če tem "kvalitetam" dodamo še neznanje in nesposobnost. nas je upravičeno lahko strah.
21.12.2017 1   (3)   (2)   Oceniupokojenec 
Težko najdeš bolj negativnega politika ,
23.12.2017 1   (2)   (1)   OceniUH-Me piš 
organika -+- se popolnoma strinjam z tvojim zapisom. V parlament je prišel 96 leta in komaj po 21 letih mu je ,,kapnilo,, da so totalno pokradli družbeno lastnino-žalostno-! Do sedaj je pa pridno dvigoval roko-pritiskal na gumb-za zakone ki so to omogočili-krajo-in sedaj bi on to ,,pokradeno,, ponovno nacionaliziral ? -koga ali kaj ? saj nikjer več nič ni,kar niso uničili z svojo nesposobnostjo-največ direktorjev teh uničenih tovarn je bilo prav iz SD ( naslednica ZKS ), ki so tovarne pokupili-z krediti ki jih sedaj vračamo davkoplačevalci- to jim še ni bilo dovolj in so še dodatno notranje izčrpavali podjetja -si nafilali žepe- podjetje poslali v stečaj delavce pa brez vsega na cesto ali pa prodali naprej novim lastnikom ki so imeli naslov svoje firme na poštnem nabiralniku, da se je izgubila vsa sled za ,,kriminalnim,, početjem. (ima izkušnje z Mostovno,ki so jo ne vem kolikokrat preprodali in nikoli poplačali komunalnih prispevkov-a ni bil on takrat župan ). ,,Fora,,pa po mojem tiči drugje-njegov izstop-je samo blef,kajti - kakor je slišati - ga stranka SD več ne bo evidentirala za kandidata v DZ prihodnje leto ,,užaljenost,, in od tod ta poteza in grožnje da bo ustanovil svojo stranko. Ne vem kaj porečejo ali rečejo-nič jih ni slišat- člani občinskega odbora kateremu prav on predseduje,kajti SD v Kočevju je v razsulu en del je že v ZL ,ki so pred kratkim ustanovili svoj odbor in vodilni tega občinskega odbora so bivši člani njegovega SD-predsednik pa tak.Prej se je smejal drugim sedaj pa to sam doživlja. Čudno se mi pa zdi, da ga člani njihovega izvršilnega odbora ne ,,brcnejo v rit,, ali pa bodo samo ,,prešaltali,, v njegovo ,,novo,, stranko ,,roka tako,roka tako,, ? ali kako se ji bo že reklo - samo iz te moke ne bo kruha kajti v zakulisju se pripravlja še eno presenečenje. No sicer to ni več nobena tajnost - ko se že govori v kavarni in na ulici - da misli sedanji župan Kočevja Prebilič kandidirati prav na listi SD na bližajočih se parlamentarnih volitvah ?- 8 let župan,ni več idej,po domače znucal se je,pa še občino je zapufal do amena (zelo težko delo bo imel njegov naslednik in občinski svetniki,kajti občina si vsaj štiri leta ne bo mogla privoščit nabene investicije in bo stagnirala ) no z tem pa je tudi pokazal kam spada. Ali je v tem ,,fora in ožaloščenost,, izstopa Vebra ? Sicer pa tak poslanec kakor je bil Veber ja lahko vsak !
25.12.2017–3   (2)   (5)   Ocenimici 
G. Vebra podpiram pri njegovi odločitvi. S tem je pokazal, da mu ni vseeno za državljane in da ne prebavlja vseh pokvarjenih dejanj. Pri meni je dobil velik plus in le na ta način lahko dobi tudi moj glas. Z gnusom gledam na plenilce naroda, za katere ne moremo reči, da delajo v prid slovenstva.
25.12.2017 4   (4)   (0)   OceniSuzy 
Konec je s karijero, naj gre lovit ribe v kočevski ribnik!
8.1.2018 1   (3)   (2)   Oceniveber=veper 
Veper rigola še naprej. Povsod zraven pri pljačkah in ščitenju kučanove kriminalne združbe.
8.1.2018 2   (3)   (1)   Oceniveber=veper 
Ivan Simič je na TV povedal, da so samo iz 3 državnih podjetij v letu 2015 samo v Luksemburg nakazali 162 MIO EUR. Vepri iz kučanove kriminalne združbe so nas oropali za najmanj 70 milijard EUR. In sedaj se spet gredo te igrice z izstopi in povzdigovanjem nove marionete šarca.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava