Voznik tovornjaka do smrti zbil peško in pobegnil. Ste videli nesrečo?

9.2.2018 | 11:00

Foto: arhiv DL

Krško - Danes ob 10.02 se je na Cesti krških žrtev v Krškem zgodila huda prometna nesreča. "Voznik tovornega vozila je na prehodu za pešce trčil v peško in po nesreči pobegnil s kraja. Peška je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Po prvih informacijah naj bi povzročitelj nesreče vozil tovorno vozilo znamke Scania, bele barve, s priklopnim vozilom s sivo cerado. Voznik je odpeljal v smeri proti Drnovem. Kdor je videl prometno nesrečo, opazil tovorno vozilo ali karkoli ve o povzročitelju, prosimo, da to takoj sporoči na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200," pozivajo na PU Novo mesto.

Dodano ob 16. uri

"Policisti PU Novo mesto so na območju Črnomlja izsledili voznika tovornega vozila, ki je bil v Krškem udeležen v prometni nesreči, v kateri je umrla peška," je sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je nesreča zgodila ob 9.58 na Cesti krških žrtev v Krškem. 60-letni voznik tovornega vozila znamke DAF je na prehodu za pešce trčil v 61-letno peško iz Krškega, ki je prečkala cesto. Voznik tovornega vozila z območja Ljubljane je po trčenju nadaljeval z vožnjo. Policisti so takoj pričeli izvajati številne aktivnosti za izsleditev povzročitelja.

Na podlagi pregleda nadzornih kamer, najdenih sledi nesreče in številnih informacij občanov, ki so se odzvali na naš poziv, so povzročitelja izsledili na območju Črnomlja.

Policisti so opravili ogled in izvajajo vsa potrebna dejanja za zavarovanje sledov prometne nesreče.

O nesreči sta bili obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja prometne nesreče.

Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah in izsledkih seznanili pristojno tožilstvo.

"Številnim, ki so nam že posredovali informacije o prometni nesreči, se za pomoč zahvaljujemo. Še vedno pa niso razjasnjene vse okoliščine nesreče, zato prosimo morebitne ostale očividce, ki nas še niso poklicali, predvsem pa voznika osebnega avtomobila temno modre barve, ki se je takoj po nesreči ustavil na kraju in kasneje odpeljal, da nas pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200," še dodaja Drenikova.

J. A.

Komentiraj prispevek