šport

Maja in Darko sta najboljša športnika Novega mesta

16.2.2018 | 11:40 | I. Vidmar

Najboljše športnice Novega mesta (od leve) drugouvrščeno Živo Falkner, športnico leta Majo Vojnovič in tretjeuvrščeno Klaro Ljubi je razglasil olimpionik Miro Cerar. (Foto: I. Vidmar)

Najboljše športnice Novega mesta (od leve) drugouvrščeno Živo Falkner, športnico leta Majo Vojnovič in tretjeuvrščeno Klaro Ljubi je razglasil olimpionik Miro Cerar. (Foto: I. Vidmar)

Najboljši novomeški športniki: tretjeuvrščeni Sašo Vorkapić, športnik leta Darko Jorgić in drugouvrščeni Tadej Hribar z olimpijko, triatlonko Matejo Šimic. (Foto: I. Vidmar)

Najboljši novomeški športniki: tretjeuvrščeni Sašo Vorkapić, športnik leta Darko Jorgić in drugouvrščeni Tadej Hribar z olimpijko, triatlonko Matejo Šimic. (Foto: I. Vidmar)

Zlati Bloudkovi znački sta letos prejela Srečko Glivar (levo) in Žiga Dimec (v sredini). (Foto: I. Vidmar)

Zlati Bloudkovi znački sta letos prejela Srečko Glivar (levo) in Žiga Dimec (v sredini). (Foto: I. Vidmar)

Maja in Darko sta najboljša športnika Novega mesta

Novo mesto - Za najboljša športnika leta 2017 v Mestni občini Novo mesta sta bila sinoči na tradicionalni prireditvi Športnik leta v športni dvorani Marof razglašena vratarka slovenske rokometne reprezentance in novomeškega ženskega rokometnega kluba Krka Maja Vojnovič in namiznoteniški igralec Krke Darko Jorgić, najboljši športni kolektiv v občini pa je Namiznoteniški klub Krka, ki je lani vnovič osvojil naslov prvaka v prvi slovenski namiznoteniški ligi.

Med fanti je drugo mesto osvojil najboljši slovenski metalec diska Tadej Hribar, tretje pa tajski boksar Sašo Vorkapić. Med dekleti je bila druga najboljša mlada teniška igralka pri nas Živa Falkner, tretja pa atletinja Klara Ljubi.

Na prireditvi Športnik leta so podelili tudi Bludkove značke za večletno delo zaslužnim športnim delavcem. Zlato značko za življenjsko delo je letos prejel nekdanji kolesar in kolesarski trener Srečko Glivar, ki se ga Novomeščani kot kolesarja spomnimo po drugih mestih na dirki Po Jugoslaviji, Alpe Adrii in na prvi dirki Po Sloveniji leta 1993, kot kralja Vršiča in Grossglocknerja, jugoslovanskega državnega prvaka in reprezentanta ter štirikratnega udeleženca svetovnih prvenstev. Leta 1996 je prevzel vodenje članske ekipe kolesarskega kluba Krka Telekom, prvega poklicnega kolesarskega moštva pri nas. Kot trener in športni direktor je dosegel več kot 250 zmag po celem svetu, skupno kar pet na dirki Po Sloveniji. Danes je športni direktor v novomeškem kolesarskem klubu Adria Mobil.

Izredno zlato Bloudkovo značko je za naslov evropskega prvaka na prvenstvu v Turčiji prejel center Košarkarskega kluba Krka Žiga Dimec.

Poleg tega so na prireditvi podelili pokale najboljšim v skupnem vrstnem redu delavskih športnih iger Novega mesta, kjer je tako v moški kot tudi v ženski konkurenci tudi letos daleč največ točk zbrala Krka.

‹ nazaj

Galerija (49)

Sportnik leta - 01, Sportnik_leta___01
Sportnik leta - 02, Sportnik_leta___02
Sportnik leta - 03, Sportnik_leta___03
Sportnik leta - 04, Sportnik_leta___04
Sportnik leta - 05, Sportnik_leta___05
Sportnik leta - 06, Sportnik_leta___06
Sportnik leta - 07, Sportnik_leta___07
Sportnik leta - 08, Sportnik_leta___08
Sportnik leta - 09, Sportnik_leta___09
Sportnik leta - 10, Sportnik_leta___10
Sportnik leta - 11, Sportnik_leta___11
Sportnik leta - 12, Sportnik_leta___12
Sportnik leta - 13, Sportnik_leta___13
Sportnik leta - 14, Sportnik_leta___14
Sportnik leta - 15, Sportnik_leta___15
Sportnik leta - 16, Sportnik_leta___16
Sportnik leta - 17, Sportnik_leta___17
Sportnik leta - 18, Sportnik_leta___18
Sportnik leta - 19, Sportnik_leta___19
Sportnik leta - 20, Sportnik_leta___20
Sportnik leta - 21, Sportnik_leta___21
Sportnik leta - 22, Sportnik_leta___22
Sportnik leta - 23, Sportnik_leta___23
Sportnik leta - 24, Sportnik_leta___24
Sportnik leta - 25, Sportnik_leta___25
Sportnik leta - 26, Sportnik_leta___26
Sportnik leta - 27, Sportnik_leta___27
Sportnik leta - 28, Sportnik_leta___28
Sportnik leta - 29, Sportnik_leta___29
Sportnik leta - 30, Sportnik_leta___30
Sportnik leta - 31, Sportnik_leta___31
Sportnik leta - 32, Sportnik_leta___32
Sportnik leta - 33, Sportnik_leta___33
Sportnik leta - 34, Sportnik_leta___34
Sportnik leta - 35, Sportnik_leta___35
Sportnik leta - 36, Sportnik_leta___36
Sportnik leta - 37, Sportnik_leta___37
Sportnik leta - 38, Sportnik_leta___38
Sportnik leta - 39, Sportnik_leta___39
Sportnik leta - 40, Sportnik_leta___40
Sportnik leta - 41, Sportnik_leta___41
Sportnik leta - 42, Sportnik_leta___42
Sportnik leta - 43, Sportnik_leta___43
Sportnik leta - 44, Sportnik_leta___44
Sportnik leta - 45, Sportnik_leta___45
Sportnik leta - 46, Sportnik_leta___46
Sportnik leta - 47, Sportnik_leta___47
Sportnik leta - 48, Sportnik_leta___48
Sportnik leta - 49, Sportnik_leta___49

Komentarji (8)

17.2.2018–2 (0) (2)OceniL.Š. ./../.../ 
Iskrena čestitka vsem nagrajenim in nenagrajenim športnicam, športnikom, športnim kolektivom, socializiranim staršem športnikov-športnic, športnim zanesenjakom, ki opravljajo vlogo športnih trenerjev- trenerk, ne samo v Mestni občini Novo mesto, temveč preko tkim. občinskih meja. V/ na praporu olimpijskih krogov ni zapisa - Višje-Hitreje-Močneje, je pet obojestranskih barvnih prepletenih krogov ( Pet stalno naseljenih celin in in vsaj ena barva, ki se z barvno nianso odkrije na vsakem državnem ali občinskem simbolu - zastava); pa vendarle duh športnika z njegovo osebnostno vztrajnostjo dosega eno od zapisanih besed. Čestitka Umetniku izza fotografskega zrcala. Časnikar Igor Vidmar. Biti Opazovalec in spremljevalec dolenjskih dolenjskih novic v sliki, besedi in zvoku se v zadnjih letih izpostavlja - ime Miran Klevišar. Čas je tudi četrta dimenzija in v času volilnega leta, bi si skromni Človek Miran zaslužil cvet in listino iz/v vsakega občinskega središča, saj zagotovo je v vašem občinskem središču opravil vsaj trideset video zapisov. Svetnike, svetnice morda pa le (pre)berete.
17.2.2018 2 (2) (0)OceniŠportnik555 
Veliko jih je zaslužnih ljudi v športu MONM. Žal so iz lokalno politikantskih in ozko pritlehnih zaplankanih stališčih peščice vladajočih posameznikov nepravično potlačeni in zapostavljeni.. Šport v MONM mora doživeti korenite spremembe na vseh področjih.. Zgolj razglaševati leto športa oz. Štukljevo leto , ter ne storiti ničesar v praksi kar bi dvignilo nivo športa, ne more biti dovolj. Treba bo temeljito premakbniti zadeve v tem od nekdaj športnem mestu.Na vseh področjih : medijskem, logističnem in infrastrukturnem. To je delo Občine oz. tako im. Zavoda MONM. Bomo videli kam bo veter zapihal - v času ki je pred nami- letu športa / Štukljevem letu.
17.2.2018–2 (0) (2)OceniL.Š. ./../.../ 
Spoštovani Športnik555. Žal niste (pre)brali. Vzemite si ČAS, kot odpošiljatelj z vašim imenom in priimkom. Sveta Helena, ki ima sol v glavi - Modrost, je na strani - Lokalno.si - Vodeni ogled po Novem mestu z dne 17. svečnika ob 15.45 uri zelo natančno odgovorila. Štukelj je priimek - ŠTUKLJEVO LETO v Butalah. Po Statičnem uradu - popis/izpis med 200 priimki ni - Štukelj. Največ državljanov in državljank Republike Slovenije je podpisanih z imenom in priimkom - Novak; na drugem mestu - Horvat; na tretjem - Kovačič. Eppur si muove. In vendar -Kroži _ Modri planet okoli Sonca po Mlečni poti. Pa dodajmo svetnikom, svetnicam _ ŠTUKLJEVO LETO - še - poDARimo pesmico - https://www.youtube.com/watch?v=7qhquAwkUUA - Ko bi le razumeli, zakaj - Človek Uma_ časnikar Igor Vidmar je v naslovu zapisal : Maja in Darko sta najboljša športnika Novega mesta
17.2.2018 1 (1) (0)Oceninovomeščan 
Leon, sicer izven teme, vendar, ko si že omenil: do sedaj je v zadnjih letih, Miran Klevišar, sedaj že sedemdeset letnik, v bližnji in malo manj bližnji okolici, skupno opravil prek 2500 (dvatisoč petsto) poročanj in reportaž, z vseh mogočih prireditev in predstavitev. Iz lastnega veselja in zadovoljstva ! Brez namena konkurirati bilo komu ! Posnel, zmontiral in na ogled postavil, tudi nekaj video zapisov na dan. Torej, zelo lepo število video zapisov, shranjenih za zgodovino dogajanj teh kjrajev. Vendar, v članku gre beseda o športnikih. Naj mi bo oproščeno.
17.2.2018–2 (0) (2)OceniL.Š. ./../.../ 
Dragi novomeščan, odkril si mi ime in verjemi , da po vsaj dvajsetminutnem sprehodu, mi je težko na osebnostni ravni OdgoVARjati po "forumu" Dolenjskega lista. Prepoznaven sem po svojem tkim. ne pravopisnem "načinom" pisanja in ne samo v Domovini. Po dobrem letu tkim. KULTURnEga molka, sem navkljub temu, da so dobri sodržavljani mi dvakrat poškodovali nekdanje osebno vozilo etc., se Odločil, _DA_DA_ in ne ja,ja - prekinem človeški molk. Dragi Miran Klevišar, mi je danes po elektronski pošti poslal dva svoja video zapisa. MAVRICA ( Včerajšnji kulturni dogodek v atriju Študijske knjižnice Miran Jarc, kjer se je predstavilo dvaintrideset ljubiteljev_ljubiteljic likovnega jezika. Stati Inu Obstati - dve likovni krajini _ Likovna skupina Mavrica - Darili ZA MO NOVO MESTO ter gospodarski subjekt delniške družbe nista bila predani. Fizično. Le, zakaj? IN ČE ( Enost v Dvojnosti!), kaj po pokojnem akademiku _ profesor doktor Anton Trstenjak _ velja :" Svetloba in hrana sta oko, kakor jed in pijača za telo". In včeraj, dne 16. svečnika sva z Miranom Klevišarjem z obojestranskim zadovoljstvom imela vsaj triminutni klepet. On spil je kozarec H20, pošiljatelj pa si kozarec - Refošk. Žal Cviček- ZA ZDRAVJE si nisem privoščil, ker je bil napolnjen v PLASTIČNI embalaži. Pozdravljam športnice, športnike v Južni Koreji, saj danes so nas razveselili _ risi. Ker pa tam je tudi Predsednik Republike državljan Borut Pahor, mu na daljavo sporočam, da jutri naj kar veselo dvigne in vihra svojo ZASTAVO s podpisi predsednikov, visoko "dvigne v/po zrak-u in da v ponedeljek, bo imel zelo _ ZELO kvalitetne in v prihodnosti Odmevne Odgovore za tudi najino Domovino dragi novomeščan. Dovolj in čakam, da se mi predstaviš, ko me boš prepoznal. Nisem svetnik in tudi ne prekletstvu. Preprost človek.
18.2.2018–1 (0) (1)OceniL.Š. ./../.../ 
Smučarski skakalci v skupinski tekmi so ZELO blizu medalje. https://siol.net/sportal/zoi/v-sarajevu-so-bili-hokejisti-topovska-hrana-danes-pa-delajo-cudeze-460366 . DIHALNE VAJE. DIHALNE VAJE. Njihova (pre)trenirana telesa - . Vse ste prejeli spoštovani olimpionik Primerius Ulaga že pred leti na e- pošto - Smučarska zveza Slovenije. Nekaj tekem je "ubogal" mladi Prevc, potem pa po starem kopitu tkim. vsevednih trenerjev, ki so včasih zaradi svojega EGA problem. Ne dovolijo prav nikomur kakršenkoli nasvet. On, ona, _je-so _ Kozmos tkim. strokovnosti Premalo časa je, da bi na treningu pred skupinsko tekmo IZvadILI - GLOBOK VDIH iz/od - Odskočne deske. Zelo malo spanja je, dragi Predsednik Republike in nikoli se nisva se srečala, rokovala etc., zaupajte mi, kot državljan - državljanu. NE PLITEK VDIH, ki ga prav vsi naši skakalci "izvajajo" ŽE na štartni polici. VSE TO SE DA ZAKRITI z levo roko. Pred kamero. Vsaj tri globoke vdihe in izdihe v _ čakalnici. En globok vdih in izdih pred spustom v smučino skakalnice. ZAKRIJ Z LEVICO!! Globok pogled v dno skakalnice. Žal Damijan bi "moral, ostati" izven. Peter prvi skakalec ... .Zelo- zelo blizu medalje. Na dotiku. https://www.zdravje.si/dihalne-vaje-za-lajsanje-stresa Vsi ki bodo to (pre)brali v/ nad Zelenimi Gorjanci _ se zavedam odgovorno - od danes naprej še za hrbtom mesta - deležen - posmeha. RISI_ RISI_ aktivno druženje_ aktivno druženje - brez sodobne tehnologije. Imate ZGODOVINSKO priložnost _ ZA osebni ŽIVLJENJSKI USPEH!!!! Program želi vsoto dve in pet = JE - /sedem. Srečno dragi Prijatelj Jakov Fak. _DA_DA_
18.2.2018 1 (1) (0)OceniMIha 
Vikend izhod iz zdravstvene ustanove Lj. polje ? kaj ta zemlja /pardon portal vse mora prenašat...:):)
18.2.2018 1 (1) (0)OceniPoldač 
Končno tudi nekdo iz kolektivnega športa.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava