dolenjska

Novomeški župan na Dunaju podpisal okoljsko deklaracijo

2.3.2018 | 08:00 | L. M.

Novomeški župan Gregor Macedoni. (Foto: MONM)

Novomeški župan Gregor Macedoni. (Foto: MONM)

Novo mesto - Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je te dni na Dunaju v sklopu mednarodne konference Urban Future Global Conference podpisal deklaracijo v podporo Konvenciji županov Evropske unije za podnebne spremembe in energijo.

S tem se je Novo mesto pridružilo iniciativi, ki jo je do zdaj podprlo že 7.700 evropskih lokalnih skupnosti, med katerimi je tudi 29 slovenskih. Iniciativa je leta 2008 nastala na pobudo Evropske komisije, podpis deklaracije pa župana Macedonija zavezuje, da o konkretnih okoljskih ciljih razpravlja občinski svet, Mestna občina Novo mesto pa mora ob koncu leta poročati o rezultatih na okoljevarstvenem področju. Urban Future Global Conference je sicer največje svetovno srečanje odločevalcev na področju trajnostnega razvoja mest.

 

‹ nazaj

Komentarji (49)

2.3.2018 1 (3) (2)OceniŽupanček 
Naj gre raje glavni trg z lopato prekopavat, bo več koristi
2.3.2018 3 (3) (0)OceniJan 
Kdaj bo podpisana Interpol deklaracija v Lyonu, o etiki poslovanja županov v EU? Okoljevarstveno bo pa tudi poročilo MONM o sečnjii dreves v MONM, Cerodu , prečiščevalni napravah itd....sama pozitiva. Lepo da smo del sistema ki ga styrikno spoštujemo in izvajamo. Čestitke .
2.3.2018—   (25) (25)OceniGAS-Kobe 
NO MORDA SE SEDAJ KAJ SPREMENI! DO SEDAJ SO POBUDE NALETELE NA GLUHA UŠESA! Pobuda svetnika 11.11.2015: " Pobuda za obravnavo cenika za odlaganje odpadkov občin nedružbenic na javni deponiji v Leskovcu na Občinskem svetu MO Novo mesto Obrazložitev pobude ali vprašanja: Potem, ko je bil zaustavljen projekt Cerod 2 in se načrtuje nove investicije predlagam, da CEROD d.o.o. pripravi predlog cenika odlaganja odpadkov iz občin nedružbenic, Občinski svet MO Novo mesto pa cenik obravnava in potrdi na eni izmed prihodnjih sej. Odbor za okolje in prostor, Odbor za komunalo in promet in svetniki so večkrat pozivali na posredovanje relevantnih podatkov katerih nismo dobili. Iz delnih podatkov, ki so na razpolago je možno izračunati, da so se v letu 2014 obračunavale za občine nedružbenice v povprečju najmanj 36 % nižje cene odlaganja odpadkov, kot za občine družbenice. Vodstvo podjetja pa trdi, da so cene za obdelavo in odlaganje odpadkov iz občin nedružbenic višje kot za občine družbenice. Glede na to, da gre za javno deponijo, je potrebno ceno javno določiti ob upoštevanju tako pozitivnih učinkov odlaganja kot tudi negativnih posledic."
2.3.2018—   (23) (23)OceniGAS-Kobe 
NEUSLIŠANA PONUDA SVETNIKA Z DNE 17.12.2015 "Sprejemanje odločitev na Cerod d.o.o. Obrazložitev pobude ali vprašanja: Pobuda županu, da pred odločanjem na svetu županov in skupščini Cerod d.o.o., o cenah storitev predelave in odlaganja odpadkov in sprejemanju poslovnega plana Cerod d.o.o. , pridobi potrditev oziroma vsaj mnenje Občinskega sveta mestne občine Novo mesto."
2.3.2018 3 (8) (5)OceniBodeča Neža 
GAS-Kobe a nimaš kaj drugega pametnega počet, kot da nabijaš tukaj na forumu?
2.3.2018 6 (6) (0)OceniTone 
Ne moreš verjeti, kdo se hoče imeti za zaščitnika okolja, glede na njegov odnos do ljudi, ki se trudijo za naš boljši jutri v našem bivalnem prostoru ali okolju. Je pač zelo dober igralec, ki se nikoli se ni hotel udeležiti ali odzvati na povabilo civilne iniciative o okoljskih problemih, skratka škoda besed za takšno osebo. Slaba predvolilna predstavitev !
2.3.2018 5 (12) (7)OceniLesnina - bukov oddelek 
Dej Kobe nehej pacat s temi tvojimi komentarji, ker mi greš že pošteno na jetra. Odpri si svojo spletno stran ali blog pa nalagaj neumnosti. Skoraj na vsak članek limaš te svoje številke in neumnosti, glavni cilj ti pa je edino diskreditacija župana. A nimaš drugega bolj pametnega dela? Sej ga tut jst ne maram a vendar ne bom non stop trosil nebuloze, poleg tega si pa zapomni, da s takim odnosom brezveze da kandidiraš ali karkoli je že namen tega tvojega trobezlanja. Uredništvo DL bi pa tudi lahko ukrepala in te komentarje odstranjevala, ker so enako nadležni kot tisti s posojili, res ne vem kaj delate??
2.3.2018–4 (4) (8)OceniKriminal 
Pejte raj drva žagat macedonijaši, ker greste resno že vsem na živce.
2.3.2018–3 (14) (17)Ocenimacedonijevi prijatelji in oboževalci 
Lesnina,Neža, sicer ne vem kaj vaju točno tukaj žuli....?:) Je demokracija ? JE. Jo g. Kobe krši, je vulgaren, diskriminatoren itd..? NE. Legitimno uporablja medije kot sredstva obveščanja, tudi tukaj na forumu DL. V kolikor vama ni všeč takšna statistična javna razgalitev stanja v MONM, jo enostavno preskočita in se ne ukvarjajta z njo. Po vajinih reakcijah sodeč je nasprotno videti , da se nekako najdeta v teh statistikah, ki jih omenja g. Kobe, demokracija in svobodno izražanje mnenja:). Lp, obema in še naprej prijetno branje G. Kobeta:)
2.3.2018–3 (14) (17)Ocenimacedonijevi prijatelji in oboževalci 
V kolikor bodo komentarji g. Kobeta brisani oz. onemogočeni, lahko smatramo tako dejanje uredništva DL kot elementarno kršenje demokratičnih pravic za katere smo se državljani večinsko opredelili l. 1991. Hvala lepa vsem , za kanček pozornosti na replike g. Kobeta in podobnih demokratično izraženih javnih mnenj :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava