kronika

FOTO: Da gori zidanica, je opazil sosed

2.3.2018 | 15:55 | Tekst in foto: Janja Ambrožič

Ogenj je ostrešje in mansardo popolnoma uničil.

Ogenj je ostrešje in mansardo popolnoma uničil.

Dvoršakova zidanica v Soteski

Dvoršakova zidanica v Soteski

Soteska - Kot smo že poročali, je včeraj okoli pol sedmih zvečer zagorela zidanica v Soteski. Ko smo se danes pripeljali tja, so bili na požarišču še vedno na delu kriminalisti, je pa Alenka Drenik s PU Novo mesto že zjutraj sporočila, da prve ugotovitve policistov kažejo, da naj bi zagorelo zaradi pregretja ob dimniku peči na drva. Po oceni lastnikov je škode za okoli 35 tisočakov, je še dodala Drenikova. Sicer sta lastnika za Dolenjski list povedala, da navedba Drenikove v zvezi s škodo ne drži in da tega tudi nista rekla.

Lastnika, to sta Dvoršakova, živita v Dolenjskih Toplicah. "Večer pred požarom sva bila tukaj, včeraj pa v službah. Sosed je opazil, da gori in poklical 112, potem pa še naju," pove Vera Dvoršak.

Da intervencija za poklicne gasilce GRC Novo mesto ter prostovoljne iz PGD Dolenjske Toplice, Soteska, Podturn in Dobindolin ni bila mačji kašelj, je jasno že na prvi pogled, objekt se nahaja v zidaniškem območju, dostopne poti so ozke.

"Gasilci so zelo hitro prišli in začeli gasiti, a vseeno je praktično zgorelo vse do plošče," pove sogovornica.

Z možem pri zidanici in med trtami rada preživljata proste trenutke ter si polnita baterije, zato ju je dogodek zelo šokiral in prizadel.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava