kronika

Trčila sta; poplava na novomeški avtobusni postaji

5.3.2018 | 18:45 | J. A.

Zaradi počene vodovodne cevi je voda zalila več poslovnih prostorov na avtobusni postaji v Novem mestu. (Foto: J. A.)

Zaradi počene vodovodne cevi je voda zalila več poslovnih prostorov na avtobusni postaji v Novem mestu. (Foto: J. A.)

Ob 10.22 sta na Straški cesti v Novem mestu trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so jo oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, umaknili vozili s cestišča, z vpojnim sredstvom posuli oljni madež in očistili cestišče.

Počila cev

Ob 12.40 je na Topliški cesti v Novem mestu zaradi počene vodovodne cevi voda zalila več poslovnih prostorov na avtobusni postaji. Gasilci GRC Novo mesto so s tehničnim posegom odprli vrata poslovnega prostora, zaprli vodo in preprečili nadaljnje iztekanje ter posesali vodo v več poslovnih prostorih na površini 100 kvadratnih metrov. Delavec Komunale Novo mesto je zaprl glavni vodovodni ventil.

Očistili madež

Ob 9.32 so v naselju Doblička Gora na območju občine Črnomelj gasilci PGD Črnomelj z vpojnim sredstvom posuli in očistili oljni madež na cestišču v dolžini 40 metrov.

Zagorel avto

Ob 14.01 je v naselju Drenovec (občina Črnomelj) zagorelo osebno vozilo v predelu motorja. Požar so pogasili gasilci PGD Vinica. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Črnomelj, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

‹ nazaj

Komentarji (13)

5.3.2018–5   (0)   (5)   OceniCvicek 
Tako pa občina vzdržuje lastne nepremičnine.
5.3.2018OceniJan 
Kako veš da ne gre za zasebni prostor, ampak občinski?
5.3.2018–4   (0)   (4)   OceniCvicek 
Ker je cela avtobusna občinska.
6.3.2018 2   (2)   (0)   OceniJan 
To si si malo izmislil, ali pa pač ne poznaš zadeve, pa malo lapaš v tri krasne.
6.3.2018–5   (0)   (5)   OceniObčan 
Jan a v županovem kabinetu ne veste, da je vodovodna infrastruktura v lasti občine?
6.3.2018–3   (2)   (5)   OceniJan 
Jan zakaj uporabljaš moj nik? Daj povej zakaj vgrajujete ruske cevi? Večer je poročal o tožbi zoper Macedonija, ker je odobril vgrajevanje ruskih namesto evropskih cevi? Cena teh cevi je eno petino cenejša po poročanju Večera pa tudi ne izpolnjujejo vseh tehničnih zahtev. Več o tem na: https://www.vecer.com/namesto-evropskih-cevi-ruske-6306844 "Tožbo, težko 863.984,22 evra je zoper občino in omenjeni podjetji CMC Ekocon vložil zaradi prepričanja, da je občina ravnala protipravno in je podjetje zato izgubilo posel ter ostalo brez reference pri projektu Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske (v nadaljevanju projekta).
6.3.2018–3   (1)   (4)   OceniObčn 
Bošt-Jan rotovščki. Dobro da mamo tebe da lapaš v 4 krasne, noben drug ni tako primeren za tako delovno mesto. Daj mi povej boštjanček, od koga pa je bus postaja če ni od občine. Ali ste že tako rotovžki da ste jo prepisali nase in potem pa res ni več od občine.
6.3.2018 3   (3)   (0)   OceniJan 
Sta vidva malo zabita, a ne? Najprej vprašam kako ve da je šla cev v občinskem in ne zasebne prostoru. Začneta mutit. Ko pravita da je lastnik stavbe občina, pa vaju negiram, začneta o vodovodnih inštalacijah. Saj vem da se z enim človekom pogovarjam, samo glede na to, kako si shizofren, boljše da komuniciramo v dvojini, da ne bo kakšnega zloma. Sicer pa je odgovornost za slabo stanje avtobusne postaje na prejšnjih mestnih svetih in ablasti, ker so dovolili privatiziranje posameznih delov. Zdaj pa mate. Razrušeno stavbo, kjer nihče nič ne vlaga. Občina ne more, oz. ne sme, lastniki prostorov pa živijo tako ali tako samo od prodaje alkohola srednješolcem.
6.3.2018–2   (3)   (5)   OceniObčn 
Bošt-Jan, daj še povej, a ste si tisti izlet v rusijo plačali sami ali iz občinskega denarja. Mora bit precej fajn ko se gre žurat v drugo državo. A so ta izlet plačale celo preplačane in neustrezne ruske cjevke ?
6.3.2018–3   (2)   (5)   OceniObčn 
Ja, res lapaš v štiri in še v pet krasn. Stavbo je zgradila in plačala občina. Sedaj se je povzročila večja gmotna škoda s poplavo. Kdo bo odgovarjal ? Zasebne prostore mora občina nadzirati, da so požarno, funkcionalno in drugače ustrezni, pa tega ne opravlja. Saj ni nobene koristi od tebe, sedaj pa so že drugi krivi. Pa daj ne nakladaj, prejšnja oblast je spet kriva a vaša garnitura je že skoraj 4 leta na oblasti in niste naredili čisto nič.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava